Julie JJ - <3 Spania
Hjem Spania Facebook Add

21

Kom over en oppskrift på bloggen til Molly-Melissa for noen uker tilbake som jeg selvfølgelig måtte prøve ut. Og jammen var dette godt!! Bakt paprika skal jeg lage flere ganger, uten tvil. Også planer om å prøve med annet kjøtt enn kylling også, tror karbonadekjøttdeig hadde vært også supergodt.

Dette er hva du trenger:


1 kyllingfilet i biter, krydder, 1 stor paprika, ½ løk, 1 fed hvitløk, 1½ dl fullkornsris, salat (jeg brukte hjertesalat og cherrytomater) og 3-4 ss cottage cheese.


Fremgangsmåte:

1. Sett stekovnen på 200 grader. 


2. Stek kyllinbitene i panne med litt krydder.
3. Hakk opp løken og tilføy de i pannen sammen med kyllingen.
4. Skjer av toppen av paprikaen og ha den i ildfast form.


5. Fyll paprikaen med kyllingen og løken som toppes med cottage cheese.
6. Sett ildfaste formen med paprikaen i stekovnen i ca. 35-40 minutter.
7. Kok fulkornsrisen og skjer opp salaten.


Det var det, sååå enkelt og ikke minst GODT! Yummi for the tummy!

Har dere smakt bakt paprika før?

 • 19

  Denne retten har mamma laget hjemme i mange år og jeg simpelthen elsker den! Enkelt, greit og alt for godt! Den er jo så si like god varm som kald også. Kan legge ved at jeg liker egentlig ikke egg og er ikke så fan av sylteagurk, men det fungerer greit å ha det i sausen!
   

  Dette er hva jeg brukte:


  2 laksefilet i biter (krydre de), 3-4 osteskiver i biter, olivenolje for steking, litt hjertesalat, noen tomater, litt purrløk og 4 pitabrød.
   

  For sausen:


  Noen skiver sylteagurk, 1 hardkokt egg, 1ts kapers, 2ss cream fresh, litt yoghurt-dessing (eller majones). Jeg pleier alltid å smake meg fram her med cream fresh og yoghurt-dressing.
   

  Fremgangsmåte:

  1. Sett stekovnen på 200 grader (om du ønsker å varme pitabrødene i stekovnen. Kan også varmes i micro.)
  2. Stek laksen med litt olivenolje. Stek den på middelsvarme og ikke stek den for lenge slik at den blir tørr.
  3. Skjer opp salaten og tomatene (og evnt. andre grønnsaker du ønsker å bruke).


  4. Finhakk det kokte egget og sylteagurkene og rør de sammen.


  5. Finhakk kapersene og hell de oppi sammen med 2ss cream fresh og yoghurt-dressing. Rør godt.


  6. Sett pirabrødene i ovnen (eller microen). Det holder med noen sekunder - 1 min bare for å varme de. 
  7. Skjer opp pitabrøene.
  Jeg har sett mange som deler de på midten. Hvorfor ikke kutte de øverst slik som på bildet over? Da er det jo plass til mere i èn!


  Da er alt klart og man kan bare fylle pitabrøene med det man ønsker. Sausen kan gjerne serveres på siden.


  Bon appétit!  Har dere smakt laks i pitabrød før?

 • 4


  Som andre helga på rad tok jeg turen til mamma og fam. Ikke kanskje aller mest for å se lillebror denne gang, men for å feire mam ♥ Verdens beste og godeste mamma! Setter utrolig stor pris på deg, så jeg tenke jeg måtte gjøre noe..  Da søndagen var kommet fikk jeg og søster cupcakes'ene, planten og gaven på bordet til mams kom hjem fra trilletur.  Fikk utrolig gode tillbakemeldinger på frostingen. Tok utgangspukt fra en oppskrift på nettet som jeg endret på.

  Blåbær-frosting:

  • 300 g smør
  • 2 ts vaniljesukker
  • 220-300 gram melis
  • 250 g ferske blåbær
  • 100 g forsne blåbær (tinet)
  • 200 g Phinadelphia (orginal)

  Bland smør, vaniljesukker og melis mikses i en kjøkkenmaskin til den er hvit og fluffy. Miks så inn blåbærene. Vær obs på å ikke blande for mye da du har i blåbærene, da skiller den seg noe som ikke er bra! Om den skiller seg kan du ta i mer melis. Så tilsetter du Phinadelphia'en og bland til du får en jevn konsistens.

  Veldig enkel oppskrift! 


  Fikk høre at den var ikke for mektig og den smaket ren blåbær - topp!


  Søss elsket den såppas at hun tok alt av rester! Men for min del måtte stå over med tanke på mitt kosthold om å ikke spise slik som melis, mye fett og andre ingridienser som var i selve muffinsene.. 
  Lillebror var like blid i helga også, som alltid. Godgutten ♥


  Denne helga var også alle barna hjemme, koselig. Men ikke alltid like enkelt å ta bilde sammen, haha. Ble spilt noen runder med Monopoly Milionaire i helga, noe som var koselig. Hadde også besøk av trivelige mennesker som gjerne ville se om oss og spise cupcakes.


  Som ikke mams var glad nok for cupcakesene ble hun også glad for planten og gaven. Tenkte treningsskjorten passet min kjære mor som skal trene så hard framover slik hun sier. Nå må du nok bare stå på!   - U know where I live.

   

  Hvordan feiret dere morsdagen?

 • 24

  Kom over denne oppskriften i bladet Topp som jeg fikk tilsendt av min kjære mormor forrige uke. Må si den var fadern så god! Har flere til å skrive under på det om dere er usikker altså! Ikke er det bare julekrydder i den, den lukter og smaker jul, nesten iallefall. Smaken er enestående, ingen ting annet å si! Blir nok baking av disse hver jul framover nå!


  Ble kanskje litt for rosa da, men..


  Sølvkuler må til..
  Og selvfølgelig noen dryss med trylleglitter!

  Perfekt!!

  Noen som smaket pepperkake cupcakes før? Vist ikke; gjør det!!

 • 30

  Siden jeg har hatt så mye i tid i dag har jeg brukt den tiden på ordnigs og kos hjemme. Det har vært full fart på kjøkkenet iallfall. Jeg baket nok engang blåbærmuffins pga de jeg lagde for to dager siden ble ikke helt super. Denne gangen ble de altså endel bedre - øvelse gjør mester! Så var det middag som sto for tur. Jeg lagde koteletter og potetmos til oss jentene, så hjalp de meg med å gjøre reint hos dverghamstrene. Filmet dvergamsterene litt, så film har jeg også laget til dere. Oja, jeg har også støvsuget huset. Tror jeg skal ordne meg litt før jeg møter en kompis eller noe.
  Ha en flott fredagskveld!
  Jeg dobblet oppskriften og hadde de i amerikanske muffinsformer, da fikk jeg 9 stk. Denne gangen tok jeg blåbær helt til slutt oppi deigen, for å ikke å mose de. Sist gang ble muffinsene helt blå og så ut som muggel, haha.

  Har du bruk dagen til noe fornuftig?

 • 27

  Har tatt et lite avbrekk ettersom jeg er drit lei av alt som heter matte og tentamener. Da ble det jo bakings, noe jeg ikke har gjort på noen uker(?). Den ene gaven jeg gav til mamma til bursdag var en stor kokebok som inneholder desserter. Fant noe spennende der som heter så mye som Paris-Brest. Det består av vannbakels og masse annet søtt. Deigen min ble litt tynn og skle utover, så jeg klappet den bare sammen i stede for å skjære av toppen.  Vannbakelsdeig:
  50 g smør
  80 g siktet hvetemel
  3 lettpiskede egg
  1 ¾ dl vann.  Fyll:
  3 eggeplommer
  60 g sukker
  2 ss hvetemel 
  2 ½ dl helmelk
  1 ts vaniljeessens
  2 ½ stivpisket kremfølte
  200 g bringebær eller 250 g jordbær, eller en blanding.  Glasur:
  125 g hakket, mørk sjokolade
  30 g smør
  1 ss kremfløte.   Forvarm ovnen til 210°C. Smør et stekebrett med smeltet smør eller olje, og legg på bakepapir. Tegn en sirkel med diameter 23 cm på papiret. 

  Rør smøret med drøyt 1 ¾ dl vann i en mellomstor kjele over svak varme, til smøret er smeltet og blandingen koker. Ta kjelen av platen, tilsett alt melet, og rør blandingen glatt med en teskje. Sett kjelen tilbake på platen, rør til blandingen er tykk og slipper sidene av kjelen. Ta den av platen, og avkjøl litt.

  Ha alt i en stor bolle, og pisk eggene inn gradvis med en håndmikser, til blandingen er stiv og blank. Avsett deigen i klatter rundt den avtegnede sirkelen med spiseskje så de berører hverandre. Stek kransen i 25-30 minutter, til den er brun og avgir en hul lyd når man banker på bunnen. Skru av ovnsvarmen, og la kransen stå i ovnen og tørke.

  Fyll: Pisk eggeplommer, sukker og mel lyst i en bolle. Varm melken til kokepunktet i en kjele. Hell den gradvis i eggeblandingen under konstant pisking. Hell alt tilbake i kjelen, og rør under konstant på middels varme til blandingen koker og blir tykk. La den koke i 2 minutter til, og rør hele tiden. Ta kremsausen av platen, og rør inn vaniljeessens, hell den i en bolle, og dekk den med plast så det ikke dannes snerk. Avkjøles.

  Glasur: Bland sjokolade, smør og fløte i en ildfast bolle. Sett bollen over en kjele med småkokende vann, og rør til sjokoladen er smeltet og blandingen er glatt. Avkjøles litt.

  Når desserten skal anrettes, splittes kransen på langs med en brødkniv. Fjern eventuell ustekt deig i midten. Vend inn pisket krem i eggekremen, og fyll det i kransen. Fordel bringebær og halve jordbær over. Legg den øverste halvparten av kransen oppå, og ha på sjokoladeglasur. La den stivne.

  Har du smakt Paris-Brest / vannbakels før?

 • 28

  Etter noen timer med søvn på sofaen med den forbannede hodepina, bestemte jeg meg for å gjøre noe i stede for å bare gå og legge meg i senga i 20 tiden. Så da tenke jeg at jeg kanskje kunne prøve ut den stilige gulerotmuffins oppskrifta jeg fant for noen uker siden. Kan vel si så mye som at jeg ikke arngrer et sekund på at jeg laget de i kveld! YUM!
  Legger ved oppskrifta for de som er interessert.  6,5 dl mel
  2 ts bakepulver
  2 ts vaniljesukker
  2 ts kanel
  ½ ts salt
  200 g smør
  1 dl brunt sukker
  2 dl hvitt sukker
  2 dl melk
  2 egg
  2 revne gulerøtter.

  Dette er det du gjør:
  1. Sett stekeovnen på 180ºC.
  2. Bland smør og hvitt sukker til hvitt. Tilsett ett og ett egg, så melken.
  3. Deretter tar du det tørre oppi sammen med det andre.
  4. Til slutt rører man for hånd inn de revne gulrøttene.
  5. Fordeles i muffinsformer og settes i stekeovnen i 25-30 minutter.

  Glassur:
  200 g natyrell Philadelphia ost
  75 g smør
  250 g melis
  1 ts vaniljesukker.

  Det er best med temperert smørog ost, ellers er det lett at det klumper seg.
  Alt mikses sammen og smøres som et godt lag på toppen.

  Liker du gulrotmuffins/kake?

 • 25

  300 g kjøttdeig
  ½ løk
  ½ stk frisk, rød chili i ringer
  Litt fin hakket purre
  1 pakke kryddermiks
  1 pose tortillachips
  1 boks salsa
  1 dl revet ost

  Dette er det du gjør:
  1. Sett stekeovnen på 225°C
  2. Fres kjøttdeig, finhakket løk og chili i en varm panne.
  3. Tilsett kryddermiksen og vann (som står bak på pakken), og la sausen koke etter anvisning på bakpå pakken.
  4. Legg tortillachipsen på et ildfast fat og fordel resten av ingrediensene på toppen, legg på osten til slutt.
  5. Gratineres i stekeovnen i ca. fem minutter midt i ovnen.

  Flere som liker nachos?

 • 23

  Siden jeg var så keen på å bake noe idag og søss med, ble det slik at hun fikk viljen sin med å lage herlige snickerstopper. Jeg bare elsker snickerstopper. Blitt hekta så si etter første smak. Synes litt synd på de som ikke har smakt det før, for de som liker snickers, de liker garantert dette...  1 boks peanøttsmør,
  1 dl sirup,
  1 dl kokosmasse,
  ½ dl sukker,
  1 ts vaniljesukker

  Dette heller du oppi en kasserolle og smelter det sammen. Så tar du 1 liter cornflakes og knuser det sammen med det i kasserollen. Ta så å fordel det i muffinsformer (jeg brukte mini denne gangen) og smelt gjerne sjokolade for å ha på toppen med litt kakestrø. Da er det bare å sette de på kjøla til de har stivnet. Også YUMYUM!

  Smakt snickerstopper før?

 • 41

  I morgen har vi en forferdelig geografiprøve som får meg til å knekke sammen snart. Mye rart å sette seg inn i og slikt. Alle de orda, navna og slik får meg til å gå på veggen snart, så for å unngå dette har jeg begynt å trøstespise. Tenkte jeg skulle prøve ut en lett oppskrift  på sjokoladekake som tar 5 min som jeg fant hos disse jentene!

  INGREDIENSER:
  4ss mel
  4ss sukker
  2ss kakao
  1 egg
  3ss melk
  3ss olje

  FRAMGANGSMÅTE:
  -Bland mel, sukker og kakao i en stor kopp/krus.
  -Rør inn egget.
  -Rør inn melk og olje.
  -Sett i mikrobølgeovnen på max styrke (1000w).
  -Vent til kaken slutter å heve seg (ca.3 min).
  Velt på tallerken eller spis fra koppen! Ha på litt ekstra snadder om du ønsker!


  Dette ble altså mitt resultat. Melis, bringebær og jordbær på toppen!
  Men nå tilbake til pugginga.. Dere får ha en fin kveld folkens!

  Frister det å prøve den oppskrifta?
  Har du mye lekser, innleveringer og prøver fortiden?

 • 13

  Idag har jeg faktisk baket. Siden jeg fikk god hjelp av to nissehjelpere fikk de bestemme hva vi skulle bake, så det ble Engelske sjokolade kjeks. De er utrolig gode og ikke minst store! Hadde egentlig hatt mer lyst til å bake noe julebakst, men la gå. Jeg får ta det en annen dag. Kan legge ved oppskriften lengre ned om bildene i smak.  210 g sukker,
  130 g smør,
  1 egg,
  170 g hvetemel,
  1½ plate kokesjokolade,
  1 ts vaniljesukker,
  2ts bakepulver.

  Sett stekeovnen på 185°C. 
  Først rører du smør og sukker hvitt. Så har du i egget, melet, vaniljesukker og bakepulveret i røren og rør godt om. Hakk sjokoladeplata i biter så velger du selv om du vil blande det i røra eller "pynte og legge de i etterpå" (, men de ser kanskje litt mer apetittelig ut om man tar de i etter på når de ligger på brettet). Ta en teskje med røra og fordel de bredt utover brettet. De blir utrolig mye større i stekeovnen. La de stå i rundt 10min. Håper det smaker!

  Liker du cookies? • Julie JJ

  Jeg er en sprudlende og energisk trønderjente som er meg selv fullt ut. Bor nå i Spania og jobber som webdesigner for et norsk firma. Jeg har tidligere bodd sør i England hvor jeg var utvekslingsstudent skoleåret 2011-12.


  Kamera: Canon EOS 60D.  Kategorier

  Siste innlegg

  bilde