Julie JJ - <3 Spania
Hjem Spania Facebook Add

21

Kom over en oppskrift p bloggen til Molly-Melissa for noen uker tilbake som jeg selvflgelig mtte prve ut. Og jammen var dette godt!! Bakt paprika skal jeg lage flere ganger, uten tvil. Ogs planer om prve med annet kjtt enn kylling ogs, tror karbonadekjttdeig hadde vrt ogs supergodt.

Dette er hva du trenger:


1 kyllingfilet i biter, krydder, 1 stor paprika, lk, 1 fed hvitlk, 1 dlfullkornsris, salat (jeg brukte hjertesalat og cherrytomater) og 3-4 ss cottage cheese.


Fremgangsmte:

1. Sett stekovnen p 200 grader.


2. Stek kyllinbitene i panne med litt krydder.
3. Hakk opp lken og tilfy de i pannen sammen med kyllingen.
4. Skjer av toppen av paprikaen og ha den i ildfast form.


5. Fyll paprikaen med kyllingen og lken som toppes med cottage cheese.
6. Sett ildfaste formen med paprikaen i stekovnen i ca. 35-40 minutter.
7. Kok fulkornsrisen og skjer opp salaten.


Det var det, s enkelt og ikke minst GODT! Yummi for the tummy!





Har dere smakt bakt paprika fr?

  • 19

    Denne retten har mamma laget hjemme i mange r og jeg simpelthen elsker den! Enkelt, greit og alt for godt! Den er jo s si like god varm som kald ogs. Kan legge ved at jeg liker egentlig ikke egg og er ikke s fan av sylteagurk, men det fungerer greit ha det i sausen!

    Dette er hva jeg brukte:


    2 laksefilet i biter (krydre de), 3-4 osteskiver i biter, olivenolje for steking, litt hjertesalat, noen tomater, litt purrlk og 4 pitabrd.

    For sausen:


    Noen skiver sylteagurk, 1 hardkokt egg, 1ts kapers, 2ss cream fresh, litt yoghurt-dessing (eller majones). Jeg pleier alltid smake meg fram her med cream fresh og yoghurt-dressing.

    Fremgangsmte:

    1. Sett stekovnen p 200 grader (om du nsker varme pitabrdene i stekovnen. Kan ogs varmes i micro.)
    2.Stek laksen med litt olivenolje. Stek den p middelsvarme og ikke stek den for lenge slik at den blir trr.
    3. Skjer opp salaten og tomatene (og evnt. andre grnnsaker du nsker bruke).


    4. Finhakk det kokte egget og sylteagurkene og rr de sammen.


    5. Finhakk kapersene og hell de oppi sammen med 2ss cream fresh og yoghurt-dressing. Rr godt.


    6. Sett pirabrdene i ovnen (eller microen). Det holder med noen sekunder - 1 min bare for varme de.
    7. Skjer opp pitabrene.
    Jeg har sett mange som deler de p midten. Hvorfor ikke kutte de verst slik som p bildet over? Da er det jo plass til mere i n!


    Da er alt klart og man kan bare fylle pitabrene med det man nsker. Sausen kan gjerne serveres p siden.


    Bon apptit!



    Har dere smakt laks i pitabrd fr?

  • 4


    Som andre helga p rad tok jeg turen til mamma og fam. Ikke kanskje aller mest for se lillebror denne gang, men for feire mam♥ Verdens beste og godeste mamma! Setter utrolig stor pris p deg, s jeg tenke jeg mtte gjre noe..



    Da sndagen var kommet fikk jeg og sster cupcakes'ene, planten og gaven p bordet til mams kom hjem fra trilletur.



    Fikk utrolig gode tillbakemeldinger p frostingen. Tok utgangspukt fra en oppskrift p nettet som jeg endret p.

    Blbr-frosting:

    • 300 g smr
    • 2 ts vaniljesukker
    • 220-300 gram melis
    • 250 g ferske blbr
    • 100 g forsne blbr (tinet)
    • 200 g Phinadelphia (orginal)

    Bland smr, vaniljesukker og melis mikses i en kjkkenmaskin til den er hvit og fluffy. Miks s inn blbrene. Vr obs p ikke blande for mye da du har i blbrene, da skiller den seg noe som ikke er bra! Om den skiller seg kan du ta i mer melis. S tilsetter du Phinadelphia'en og bland til du fr en jevn konsistens.

    Veldig enkel oppskrift!


    Fikk hre at den var ikke for mektig og den smaket ren blbr - topp!


    Sss elsket den sppas at hun tok alt av rester!Men for min del mtte st over med tanke p mitt kosthold om ikke spise slik som melis, mye fett og andre ingridienser som var i selve muffinsene..




    Lillebror var like blid i helga ogs, som alltid. Godgutten♥


    Denne helga var ogs alle barna hjemme, koselig. Men ikke alltid like enkelt ta bilde sammen, haha. Ble spilt noen runder med Monopoly Milionaire i helga, noe som var koselig. Hadde ogs besk av trivelige mennesker som gjerne ville se om oss og spise cupcakes.


    Som ikke mams var glad nok for cupcakesene ble hun ogs glad for planten og gaven. Tenkte treningsskjorten passet min kjre mor som skal trene s hard framover slik hun sier. N m du nok bare st p! - U know where I live.

    Hvordan feiret dere morsdagen?

  • 24

    Kom over denne oppskriften i bladet Topp som jeg fikk tilsendt av min kjre mormor forrige uke. M si den var fadern s god! Har flere til skrive under p det om dere er usikker alts! Ikke er det bare julekrydder i den, den lukter og smaker jul, nesten iallefall. Smaken er enestende, ingen ting annet si!Blir nok baking av disse hver jul framover n!






    Ble kanskje litt for rosa da, men..


    Slvkuler m til..




    Og selvflgelig noen dryss med trylleglitter!

    Perfekt!!

    Noen som smaket pepperkake cupcakes fr? Vist ikke; gjr det!!

  • 30

    Siden jeg har hatt s mye i tid i dag har jeg brukt den tiden p ordnigs og kos hjemme. Det har vrt full fart p kjkkenet iallfall. Jeg baket nok engang blbrmuffins pga de jeg lagde for to dager siden ble ikke helt super. Denne gangen ble de alts endel bedre - velse gjr mester! S var det middag som sto for tur. Jeg lagde koteletter og potetmos til oss jentene, s hjalp de meg med gjre reint hos dverghamstrene. Filmet dvergamsterene litt, s film har jeg ogs laget til dere. Oja, jeg har ogs stvsuget huset. Tror jeg skal ordne meg litt fr jeg mter en kompis eller noe.
    Ha en flott fredagskveld!




    Jeg dobblet oppskriften og hadde de i amerikanske muffinsformer, da fikk jeg 9 stk. Denne gangen tok jeg blbr helt til slutt oppi deigen, for ikke mose de. Sist gang ble muffinsene helt bl og s ut som muggel, haha.









    Har du bruk dagen til noe fornuftig?

  • 27

    Har tatt et lite avbrekk ettersom jeg er drit lei av alt som heter matte og tentamener. Da ble det jo bakings, noe jeg ikke har gjort p noen uker(?). Den ene gaven jeg gav til mamma til bursdag var en stor kokebok som inneholder desserter. Fant noe spennende der som heter s mye som Paris-Brest. Det bestr av vannbakels og masse annet stt. Deigen min ble litt tynn og skle utover, s jeg klappet den bare sammen i stede for skjre av toppen.



    Vannbakelsdeig:
    50 g smr
    80 g siktethvetemel
    3 lettpiskede egg
    1 dl vann.



    Fyll:
    3 eggeplommer
    60 g sukker
    2 ss hvetemel
    2 dl helmelk
    1 ts vaniljeessens
    2 stivpisket kremflte
    200 g bringebr eller 250 g jordbr, eller en blanding.



    Glasur:
    125 g hakket, mrk sjokolade
    30 g smr
    1 ss kremflte.



    Forvarm ovnen til 210C. Smr et stekebrett med smeltet smr eller olje, og legg p bakepapir. Tegn en sirkel med diameter 23 cm p papiret.

    Rr smret med dryt 1 dl vann i en mellomstor kjele over svak varme, til smret er smeltet og blandingen koker. Ta kjelen av platen, tilsett alt melet, og rr blandingen glatt med en teskje. Sett kjelen tilbake p platen, rr til blandingen er tykk og slipper sidene av kjelen. Ta den av platen, og avkjl litt.

    Ha alt i en stor bolle, og pisk eggene inn gradvis med en hndmikser, til blandingen er stiv og blank. Avsett deigen i klatter rundt den avtegnede sirkelen med spiseskje s de berrer hverandre. Stek kransen i 25-30 minutter, til den er brun og avgir en hul lyd nr man banker p bunnen. Skru av ovnsvarmen, og la kransen st i ovnen og trke.

    Fyll: Pisk eggeplommer, sukker og mel lyst i en bolle. Varm melken til kokepunktet i en kjele. Hell den gradvis i eggeblandingen under konstant pisking. Hell alt tilbake i kjelen, og rr under konstant p middels varme til blandingen koker og blir tykk. La den koke i 2 minutter til, og rr hele tiden. Ta kremsausen av platen, og rr inn vaniljeessens, hell den i en bolle, og dekk den med plast s det ikke dannes snerk. Avkjles.

    Glasur: Bland sjokolade, smr og flte i en ildfast bolle. Sett bollen over en kjele med smkokende vann, og rr til sjokoladen er smeltet og blandingen er glatt. Avkjles litt.

    Nr desserten skal anrettes, splittes kransen p langs med en brdkniv. Fjern eventuell ustekt deig i midten. Vend inn pisket krem i eggekremen, og fyll det i kransen. Fordel bringebr og halve jordbr over. Legg den verste halvparten av kransen opp, og ha p sjokoladeglasur. La den stivne.









    Har du smakt Paris-Brest / vannbakels fr?

  • 28

    Etter noen timer med svn p sofaen med den forbannede hodepina, bestemte jeg meg for gjre noe i stede for bare g og legge meg i senga i 20 tiden. S da tenke jeg at jeg kanskje kunne prve ut den stilige gulerotmuffins oppskrifta jeg fant for noen uker siden. Kan vel si s mye som at jeg ikke arngrer et sekund p at jeg laget de i kveld! YUM!
    Legger ved oppskrifta for de som er interessert.



    6,5 dl mel
    2 ts bakepulver
    2 ts vaniljesukker
    2 ts kanel
    ts salt
    200 g smr
    1 dl brunt sukker
    2 dl hvitt sukker
    2 dl melk
    2 egg
    2 revne gulertter.

    Dette er det du gjr:
    1. Sett stekeovnen p 180C.
    2. Bland smr og hvitt sukker til hvitt. Tilsett ett og ett egg, s melken.
    3. Deretter tar du det trre oppi sammen med det andre.
    4. Til slutt rrer man for hnd inn de revne gulrttene.
    5. Fordeles i muffinsformer og settes i stekeovnen i 25-30 minutter.

    Glassur:
    200 g natyrell Philadelphia ost
    75 g smr
    250 g melis
    1 ts vaniljesukker.

    Det er best med temperert smrog ost, ellers er det lett at det klumper seg.
    Alt mikses sammen og smres som et godt lag p toppen.









    Liker du gulrotmuffins/kake?

  • 25

    300 g kjttdeig
    lk
    stk frisk, rd chili i ringer
    Litt fin hakket purre
    1 pakke kryddermiks
    1 pose tortillachips
    1 boks salsa
    1 dl revet ost

    Dette er det du gjr:
    1. Sett stekeovnen p 225C
    2. Fres kjttdeig, finhakket lk og chili i en varm panne.
    3. Tilsett kryddermiksen og vann (som str bak p pakken), og la sausen koke etter anvisning p bakp pakken.
    4. Legg tortillachipsen p et ildfast fat og fordel resten av ingrediensene p toppen, legg p osten til slutt.
    5. Gratineres i stekeovnen i ca. fem minutter midt i ovnen.





    Flere som liker nachos?

  • 23

    Siden jeg var s keen p bake noe idag og sss med, ble det slik at hun fikk viljen sin med lage herlige snickerstopper. Jeg bare elsker snickerstopper. Blitt hekta s si etter frste smak. Synes litt synd p de som ikke har smakt det fr, for de som liker snickers, de liker garantert dette...



    1 boks peanttsmr,
    1 dl sirup,
    1 dl kokosmasse,
    dl sukker,
    1 ts vaniljesukker

    Dette heller du oppi en kasserolle og smelter det sammen. S tar du 1 liter cornflakes og knuser det sammen med det i kasserollen. Ta s fordel det i muffinsformer (jeg brukte mini denne gangen) og smelt gjerne sjokolade for ha p toppen med litt kakestr. Da er det bare sette de p kjla til de har stivnet. Ogs YUMYUM!









    Smakt snickerstopper fr?

  • 41

    I morgen har vi en forferdelig geografiprve som fr meg til knekke sammen snart. Mye rart sette seg inn i og slikt. Alle de orda, navna og slik fr meg til g p veggen snart, s for unng dette har jeg begynt trstespise. Tenkte jeg skulle prve ut en lett oppskrift p sjokoladekake som tar 5 min som jeg fant hos disse jentene!

    INGREDIENSER:
    4ss mel
    4ss sukker
    2ss kakao
    1 egg
    3ss melk
    3ss olje

    FRAMGANGSMTE:
    -Bland mel, sukker og kakao i en stor kopp/krus.
    -Rr inn egget.
    -Rr inn melk og olje.
    -Sett i mikroblgeovnen p max styrke (1000w).
    -Vent til kaken slutter heve seg (ca.3 min).
    -Velt p tallerken eller spis fra koppen! Ha p litt ekstra snadder om du nsker!


    Dette ble alts mitt resultat. Melis, bringebr og jordbr p toppen!




    Men n tilbake til pugginga.. Dere fr ha en fin kveld folkens!

    Frister det prve den oppskrifta?
    Har du mye lekser, innleveringer og prver fortiden?

  • 13

    Idag har jeg faktisk baket. Siden jeg fikk god hjelp av to nissehjelpere fikk de bestemme hva vi skulle bake, s det ble Engelske sjokolade kjeks. De er utrolig gode og ikke minst store! Hadde egentlig hatt mer lyst til bake noe julebakst, men la g. Jeg fr ta det en annen dag. Kan legge ved oppskriften lengre ned om bildene i smak.



    210 g sukker,
    130 g smr,
    1 egg,
    170 g hvetemel,
    1 plate kokesjokolade,
    1 ts vaniljesukker,
    2ts bakepulver.

    Settstekeovnenp 185C.
    Frst rrer du smr og sukker hvitt. S har du i egget, melet, vaniljesukker og bakepulveret i rren og rr godt om. Hakk sjokoladeplata i biter s velger du selv om du vil blande det i rra eller "pynte og legge de i etterp" (, men de ser kanskje litt merapetitteligut om man tar de i etter p nr de ligger p brettet). Ta en teskje med rra og fordel debredt utover brettet. De blir utrolig mye strre i stekeovnen. La de st i rundt 10min. Hper det smaker!





    Liker du cookies?



  • Julie JJ

    Jeg er en sprudlende og energisk trnderjente som er meg selv fullt ut. Bor n i Spania og jobber som webdesigner for et norsk firma. Jeg har tidligere bodd sr i England hvor jeg var utvekslingsstudent skoleret 2011-12.


    Kamera: Canon EOS 60D.



    Kategorier

    Siste innlegg

    bilde