Julie JJ - <3 Spania
Hjem Spania Facebook Add

6

Tiden og alt har egentlig gått i ett den siste uken. Alt startet for alvor da jeg skulle pakke alt jeg eier her i Spania i kofferter, bager og esker. Nå har jeg så mye å tenke på at bloggen blir nok nedprioritert litt framover. Skal prøve å komme med noen innlegg, men skal ikke love noe. Uansett har jeg langt i fra noe bra internett for øyeblikket.


Her er da en liten smakebit på hva jeg styret med forrige uke..

Ha det supert til så lenge dere! 
  • 10

  Kom over denne sangen tidlig forrige uke og den har satt seg på repeat lagt inne i hjernerota..
  Ps. GAMLE bilder!   You take me down ? Spin me around ? You got me running all the lights  Red lights turning ? I can't turn back now ? So hold on tight  I don't know where the lights are taking us ? But something in the night is dangerous  It's dangerous, so dangerous


  Hva synes dere om sangen?
   
 • 16

  Etter å ha bodd her i snart tre månder har mange lurt på hvordan leiligheten min ser ut, so here u go!


  Noe av det jeg liker ved å bo her er at det er et stort kompleks. Føler at det er ganske trykt i forhold til å ha hatt ytterdøren på gaten på et vis. Her trenger jeg magneter (den blå runningen) for å komme med inn i komplekset og til å komme meg inn i blokka. Og selvfølgelig en nøkkel inn til selve leiligheten min. Jeg har også fått garasjeplass og nøkkel enda det egentlig ikke var i leia.

  Jeg var jo allerede på nyåret på utkikk etter leilighet. Jeg kiket på leiligheter som var møblert, da dette var og er enklere i starten når man flytter til et nytt land. Dessverre fikk jeg ikke leiligheten jeg ønsket pga. jeg knakk ankelen og hadde andre ting å tenke på. Så i siste liten endte jeg opp med denne. Jeg synes den er helt grei, men mange av møblene kunne jeg virkelig ha byttet ut! Beiset tre overalt - gud hvor lei jeg er av denne trefargen!! Og de gule fargene - ikke heelt min smak! Savner alle møblene mine og ting-tang i Trondheim! Men men.. Denne leiligheten er jo bare for en stund, for en start.


  Så dette er hva man ser når man kommer inn døren; kjøkkenet og stua. Glassdøren dere ser inne på kjøkkenet er inn til vaskerommet. Har også et kjøkkenbord helt til høyre når man kommer inn (se bilde lengre ned).


  Stuen.


  Jeg har tatt med meg noe småtteri fra Norge da. Slik som duken oldemor har hekklet, lysene som lillesøster har hekklet og annet småtteri slik som bilder osv.


  Her ser man også verandaen.


  Det er egentlig en ganske grei størrelse på verandaen. Har hatt noen vorspiel her og det har fungert ganske bra. Her tørker jeg også klærne mine som dere ser, hehe. Eneste som er dumt er at verandaen er innglassert. Det er jo greit om vinteren for å holde varmen, men om sommeren kunne jeg ha vært foruten Eieren selv sa han kunne ta vinduene ut om jeg ønsket å leie over en lengre periode, men jeg sitter der bare på kveldene uansett så. Opp den veien ut der er veien til bassenget, forresten.


  Dette er hva man ser fra verandaen. Altså stuen igjen, spisebordet (med verdens rakeste stoler!) og ytterdøren. Til høyre for ytterdøren er badet;


  Slik ser da badet ut. Elsker at det er to vasker og en god del plass til ting i skapene og skuffene. Jeg har badekar med dusj til høyre.  Dette er da kjøkkenet. Greit, men når jeg lager mat liker jeg å ha masse benkplass, noe det ikke er så veldig mye av her. Men jeg har jo klart å leve med dette i tre måndter, så ille er det vel ikke.


  Andre døren til venstre når man kommer inn i leiligheten, rett før kjøkkenet kommer man til soverommet. Det er en passe god størrelse på og jeg liker det egentlig ganske godt. Sengen er langt i fra sengen min i Norge, ingen seng er nemlig bedre.. Har en passe stor kommode og et stort kleskap forran sengen med skyvdører, nesten plass til alle klærne mine.


  Elsker dette vinduet for en eller annen grunn. Det får rommet til å virke så mye større.  Har dere leiet en møblert leilighet før?
  Hva synes dere om leiligheten?
      

 • 11

  På lørdag ble jeg invitert av Ann og hennes tantebarn som er på besøk til å bli med til dyreparken Terra Natura som ligger i Benidorm. Vi trodde vi hadde god tid, men da vi endelig kom dit var det bare knappe to timer til det stengte. Det endte egentlig opp med at vi raste oss igjennom hele Amerika, Asia og helt til Europa på en fei.

  Dyreparken var egentlig bobb-bobb. Selv har jeg ikke noe i mot dyreparker så lenge dyrene har plassen de trenger og trives. For de kan jo ha det mye bedre enn det vi ser på de timene vi går rundt. Mange dyr har vel også andre områder de er på på natten og når dyreparken er stengt, samtfår den maten de trenger i løpe av en dag. Synes det er litt overdrevet at folk mener at dyreparker er dyreplageri, hva med kjæledyrene våre? De stammer jo fra det fri de også, akkurat slik som alle disse dyrene. Det finnes mange dyreparker som tar inn syke/skadde dyr for å så få de frisk. Jeg mener at så lenge dyrene får og har det de trenger av mat, område osv, er det ikke så ille - men selvfølgelig hadde de hatt det bedre i det fri.


  Det var enkelte plasser vi kunne gå inn å hilse på dyrene. Det er jo gøy, spesielt for barna.


  Flotte flamingoer!


  I denne dyreparken er dyrene delt opp i forskjellige verdensdeler og jeg liker at de har brukt mye gjenstander og slik for å vise at man foreksempel er "i" Asia.
  Vi rakk å få med oss et fulgeshow før de stengte. Jeg har vært på flere fugleshow før, men ingen slik som dette.. Her fløy fuglene blant oss publikumet, noe som gjorde det til et enda bedre show.
  Uglene var bare så skjønne. Nesten slik at jeg kunne tenkt meg å hatt en på hodet også.


  Akkurat i det jeg sa at jeg absolutt ikke kunne tenkt med å hatt en av disse falkene og ravnene på hodet, var det jo en som kom flaksende på hodet mitt. Det var egentlig ikke så ille som jeg trodde. Men nå har jeg sikkert alt i fra fuglelopper til fuglepest, haha.


  De er jo litt skjønn da.


  Jeg ble bare betatt av denne skapningen, bare såå skjønn! Han var jo så intelligent også. Lydelig som en hund.


  Jeg har alltid hatt en drøm om en slik ape siden jeg var liten. Så søt og fluffy - iiih!


  Disse fuglene syntes jeg synd på. Satt bunnet fast på noen stolper. Håper virkelig de ikke står der dagen lang! De har nok noen bur når dagen er omme, men allikevell.. Tror bl.a. noen av disse var med på showet.


  Nydelige tigere. Disse hadde et stoort område å bevege seg på, noe jeg synes er bra!

  Hva synes dere om bildene?
   

 • 14


  God morgen dere, eller nå har det vel blitt formiddag! Lørdager er min eneste dag i uken hvor jeg ikke trenger å beskymre meg for å stå opp i rett tid. Den dagen i uka jeg ikke behøver noen alarm for å starte dagen og heller prøve å få litt skjønnhetssøvn. Bare sove så lenge man orker og slappe av litt i sengen før jeg griper dagen.


  Jeg la meg ganske tidlig i går ettersom jeg var så sliten, så jeg våknet først i 07-tiden. Det var uaktuelt for meg å stå opp da ettersom det er helg og lørdag. Jeg dro lakene over meg igjen og sovnet for en liten stund. Så slappet jeg helt av i sengen til klokken var nesten elleve - shit! Men, jeg gud hvor deilig det er å ha slike late morgener en gang i blant også.


  Frokosten i dag besto av bakt avokado med egg og med noen tomater og nøtter som tilbehør.


  En herlig dag å starte dagen på. Bare om alle morgener var like lite stressfull, hehe. Nå skal jeg sette på en maskin med klær eller to, vaske opp litt på kjøkkenet før jeg hopper ut av pysjen og i dusjen. Hadde ingen spesielle planer i dag, noe jeg også synes er greit i ny og ned. Dere får ha en flott lørdag alle sammen!  Har dere en dag i uka hvor dere sover litt lengre og tar morgenen med ro?
  Hva der deres lørdagsplaner?

 • 11


  Skulle ha veddet penger på at dette stemmer.. for jeg har blitt invadert i det siste, spesielt på bena og armene..


  Jeg ser rett og slett helt jævlig ut, som om jeg skulle ha hatt vannkopper. De siste ukene har vært ekstrem. Lurer på om disse krypene av en pest kom med det klamme været?! Har ikke følt meg så veldig fin når jeg har hatt på meg kjole når jeg har vært ut, for å si det slik. Nesten slik at jeg vurderte å ha på meg strømpebukse! Jeg er oppspist fra topp til tå. Men bena mine er vel den beste buffeten i følge disse jævlene. På det ene benet har jeg greit over 12 mygg- knottstikk. Det verste er jo at man blir stukket flere ganger for døgnet. Hver dag oppdager jeg nye myggstikk. Starter med at det klør noe helt forferdelig (og blir synlige), og at jeg klorer de til store, stygge sår.. Har flere merker og arr etter tidligere stikk, not pretty!


  Dette er låret mitt. Fikk ett myggstikk der og klarte selvfølgelig ikke å la det være. Det endte opp med at det ble skikkelig utslett. Dagen etter ble jeg jammen stukket to ganger like ved og som klødde like ille. Låret mitt så ut som at noen hadde vært voldelig mot meg eller noe..


  Jeg ble stukket en del i Norge også, men aldri opplevd så mye og voldsomt på så kort tid. Jeg blir gal av kløen, sårene og hvordan jeg blir seende ut. Jeg har prøvet å gått med bukse også nå, men de kommer seg til over alt, spesielt på natten..TIPS MOTTAS MED ET STORT TAKK!

  Blir dere stukket mye av mygg/knott etc i varmen?
  Er det noen av dere som har noen gode råd for å unngå stikk/ kløe?

 • 21

  Kom over en oppskrift på bloggen til Molly-Melissa for noen uker tilbake som jeg selvfølgelig måtte prøve ut. Og jammen var dette godt!! Bakt paprika skal jeg lage flere ganger, uten tvil. Også planer om å prøve med annet kjøtt enn kylling også, tror karbonadekjøttdeig hadde vært også supergodt.

  Dette er hva du trenger:


  1 kyllingfilet i biter, krydder, 1 stor paprika, ½ løk, 1 fed hvitløk, 1½ dl fullkornsris, salat (jeg brukte hjertesalat og cherrytomater) og 3-4 ss cottage cheese.


  Fremgangsmåte:

  1. Sett stekovnen på 200 grader. 


  2. Stek kyllinbitene i panne med litt krydder.
  3. Hakk opp løken og tilføy de i pannen sammen med kyllingen.
  4. Skjer av toppen av paprikaen og ha den i ildfast form.


  5. Fyll paprikaen med kyllingen og løken som toppes med cottage cheese.
  6. Sett ildfaste formen med paprikaen i stekovnen i ca. 35-40 minutter.
  7. Kok fulkornsrisen og skjer opp salaten.


  Det var det, sååå enkelt og ikke minst GODT! Yummi for the tummy!

  Har dere smakt bakt paprika før?

 • 24

  Torsdag formiddag ble jeg ringt opp av Nikki, på vegne av henne, Rahol og baren deres, Cuba Bar. Hun lurte på om jeg kunne ta noen bilder for baren, maten osv på fredag. Jeg viste ikke helt va hun tenkte og skulle med dette, men jeg sa selvfølgelig ja. Jeg begynte å knipse noen bilder av maten og da får jeg plutselig høre av en annen ansatt at jeg holder på å tar bilder til den nye menyen deres. Jeg viste ikke helt hva jeg skulle si eller gjøre, kjente jeg ble faktisk en form for nærvøs. The pressure was on, virkelig! Jeg har alltid likt å tatt bilder, og slik som kollegaene mine sier; jenter har en slik greie for å ta bilder av mat hele tiden. Haha.

  Nå venter jeg på at de skal velge ut noen bilder som jeg skal ta en nærmere titt på og redigere. Så får vi se hvordan resultatet blir.. Håper det blir bra etter som jeg aldri har gjort denne typen av fotografering, for en meny liksom. Utrolig gøy da! Må innrømme at det var litt vanskelig å ta bilder i det lyset de har i baren, men det skal vel fungere på et vis uansett.

  I dette innlegget har jeg randome bilder fra baren/kaféen/restauranten Cuba og noen tilfeldige bilder jeg tok av maten og drinkene. Jeg er spendt på hvilke bilder de velger av de over 400 bildene jeg tok.


  Det var en selvfølge at de berømte miniburgerene ble tatt bilde av, yuum!
  Heldig var jeg at jeg fikk spise maten etterpå også, sååå mye godt!
  Mojito bomb! Dette er en drink godeste Rahol har funnet opp selv. Virkelig noe for seg selv!


  Denne drinken har han lært i festville Jersey Shore. Masse god drikke blandet til nesten to liter. Tror denne er nå blant en av mine favoritter!


  Sprudlende og koselige Nikki. U rock, woman!

  Hva synes dere om bildene?
  Noen som vil se bildene de velger, kanskje også resultatet av menyen også?
   


 • 16

  Hjemlengsel opplever ganske mange av oss og det kan kanskje være et stort problem til tider. Noen får hjemlengsel av å være borte en ukes tid, andre etter noen måneder, kanskje noen også får det av å være borte bare et par dager, mens andre får veldig skjeldent hjemlengsel.

  Mange sier og mener: "borte bra, men hjemme best". Det er det noe jeg aldri har vært enig i. Det har alltid vært stikk motsatt til meg. Husker fra en tidlig alder at jeg var fast bestemt på at "hjemme bra, borte best!". Nei, jeg har aldri hatt det så dårlig at jeg ikke klarer å være hjemme, men jeg bare trives så godt borte. Trives i nye omgivelser og prøve noe nytt. Jeg liker å utforske og leve i nuet. Gi meg selv noen utfordringer. Kaste meg i situasjoner og være litt spontan. Jeg er av den personen som kan tilpasse meg så si overalt. Har jeg mennesker som bor rundt meg, butikk og et tak over hodet er jeg i grunn fornøyd. Det er ikke slik at selv om jeg bor et godt stykke fra hjem, kjære Trondheim by at jeg tenker at jeg heller ville ha vært hjemme, absolutt ikke!  Det å flytte til Spania som en 20åring har gått meget greit. Dette tror jeg er pga. det jeg tidligere nevnte, at jeg alltid har vært en selvstendigperson som elsker å utforske. For ikke å glemme at jeg bodde i England for noen år tilbake som utvekslingsstudent - det har uten tvil har det hjulpet meg! Jeg har lært å blitt bedre kjent med meg selv, være "alene" og selv stå for hverdagen og mitt liv. Jeg er jo knyttet til familie og venner, men det fungerer greit å holde kontakt over telefon og sosialemedier. Selvfølgelig savner jeg de og kunne tenkt at vi var sammen i ny og ned, men dette er hva jeg har valgt og ønsker. Det er jo faktisk snakk om at vi bare er en flyplass unna hverandre!

  Eneste som var kjipt når jeg flyttet og noe jeg fortsatt tenker på er lillebror som vokser for hverdag og min gode stefar som har vært veldig syk. Heldigvis er stefaren min mye, mye bedre nå, men det har vært tøft å ligge på stranda og tenke på at han ikke hadde det bra. Det savnet av prins lillebror kommer nok til å vare så lenge jeg bor her. Det som beskymrer meg mest er om at han ikke kjenner meg igjen i mellom gangene vi møtes, at en dag vet han ikke hvem jeg er. Vi prøver å Skype mye da, men han er jo ikke året enda en gang, så kanskje litt vanskelig å forstå at det er meg og samt huske meg.

  Jeg skal innrømme det at jeg hadde veeeldig hjemlengsel for en måneds tid tilbake, eller veldig mammaklein. Jeg blir så utrolig raskt mammaklein når jeg er syk at det er sprøtt og innmari kleint. Om mamma så har vært bare noen km unna også, hadde jeg automatisk blitt mammaklein. Så da jeg var matforgiftet var savnet stort og jævlig. Hadde vel litt mareritt osv de første ukene jeg bodde her også, men det kan jo være pga. så mangt. Tror kanskje det var mye fordi jeg var spent og lurte på hvordan tiden her nede ble. Ellers har jeg ikke merket noe som helst til hjemlengsel og den slags. Jeg stortrives som sagt!

  Får du raskt hjemlengsel?
  Hvordan har du kommet til å takle å bo langt unna familie og venner?

 • Julie JJ

  Jeg er en sprudlende og energisk trønderjente som er meg selv fullt ut. Bor nå i Spania og jobber som webdesigner for et norsk firma. Jeg har tidligere bodd sør i England hvor jeg var utvekslingsstudent skoleåret 2011-12.


  Kamera: Canon EOS 60D.  Kategorier

  Siste innlegg

  bilde