Julie JJ - <3 Spania
Hjem Spania Facebook Add

16

Jeg skal innrømme at det ikke har føltes ut som jeg har vært i Spania den siste uken.. Her har det nemlig vært flere dager med ustabilt vær. Fra å ha fire-fem regnværsdager i hele år, til nå å få en hel uke med regn! Heldigvis har det ikke vært konstant, litt nå og da. Plutselig er det strandvær, så er det innevær. Litt sånn irriterende. Men mye av regnet har vært på kvelds- og natterstid når det har vært lyn og torden. Ja, vi har hatt det nå i en uke. Og jeg som synes England har mye torden og lyn, vel dette er faktisk nytt for min del. En dag forrige uke tok tordenet slikkelig av, skulle virkelig tro at dinosaurene hadde våknet til livet! Jeg har faktisk måtte kaste på meg en dressjakke over kjolen på vei til jobb om morgene da det har vært litt kjølig. Vel, 20 grader er kjølig!


Jeg klare ikke å legge meg i går kveld når jeg skulle, ble så fasinert over lynet. Det er jo vakkert! Dette er fra soveromsvinduet mitt hvor jeg satt i godt en time.


Slik vær og opp til 30 grader var det når jeg kom hjem etter jobb i dag. Dette er tatt fra stua i leiligheten min.


..Slik ser det ut nå og jeg har allerede hørt torden.. Når skal vi få tilbake finværet vi har blitt vant til?


Hvordan er været hos dere?


 • 18

  Nok en uke er snart over og nok en helg har gått alt for raskt. Helga har gått til venner og god drikke. I går var vi faktisk innvitert på et vorspiel hvor vi ble kjent med mange nye ansikter. Det var kjempekoselig! Søndagen har vært slapp, men samtidlig er en slik dag godt en gang i blant, spesielt etter en hektisk uke. Jeg tok min runde på markedet i morgest, slik jeg gjør hver søndag. Byen er virkelig i live denne morgenen i uka. Det er folk over alt i gatene, restaurantene og ikke minst på markedplassen. Jeg synes faktisk det er koselig å dra på markedet, se alle menneskene og handle inn frukt og grønt til uka for noen latterlige euro.


  Kjøpte en nydelig bukett på markedet i dag også til en fin start på den kommende uka. Blomster gjør virkelig noe med humøret og atmosfæren synes jeg. Må vel få kjøpt inn flere vaser slik at man kan kjøpe inn flere buketter for å ha rundt om i leiligheten.


  Så her sitter jeg å slapper av med noen av godsakene fra markedet i dag og bryllupsprogram på TVen. Det blir nok mini-spa på badet etterpå før det blir å hoppe i bingen i rett tid, klar for en ny arbeidsuke i morgen.


  Har dere hatt en fin helg?


 • 19

  Denne retten har mamma laget hjemme i mange år og jeg simpelthen elsker den! Enkelt, greit og alt for godt! Den er jo så si like god varm som kald også. Kan legge ved at jeg liker egentlig ikke egg og er ikke så fan av sylteagurk, men det fungerer greit å ha det i sausen!
   

  Dette er hva jeg brukte:


  2 laksefilet i biter (krydre de), 3-4 osteskiver i biter, olivenolje for steking, litt hjertesalat, noen tomater, litt purrløk og 4 pitabrød.
   

  For sausen:


  Noen skiver sylteagurk, 1 hardkokt egg, 1ts kapers, 2ss cream fresh, litt yoghurt-dessing (eller majones). Jeg pleier alltid å smake meg fram her med cream fresh og yoghurt-dressing.
   

  Fremgangsmåte:

  1. Sett stekovnen på 200 grader (om du ønsker å varme pitabrødene i stekovnen. Kan også varmes i micro.)
  2. Stek laksen med litt olivenolje. Stek den på middelsvarme og ikke stek den for lenge slik at den blir tørr.
  3. Skjer opp salaten og tomatene (og evnt. andre grønnsaker du ønsker å bruke).


  4. Finhakk det kokte egget og sylteagurkene og rør de sammen.


  5. Finhakk kapersene og hell de oppi sammen med 2ss cream fresh og yoghurt-dressing. Rør godt.


  6. Sett pirabrødene i ovnen (eller microen). Det holder med noen sekunder - 1 min bare for å varme de. 
  7. Skjer opp pitabrøene.
  Jeg har sett mange som deler de på midten. Hvorfor ikke kutte de øverst slik som på bildet over? Da er det jo plass til mere i èn!


  Da er alt klart og man kan bare fylle pitabrøene med det man ønsker. Sausen kan gjerne serveres på siden.


  Bon appétit!  Har dere smakt laks i pitabrød før?

 • 13

  På lørdag tok jeg turen til Centro Comercial La Marina shoppingsenter for hovedsaklig kjøpe noen klesplagg til jobb. Eneste som er synd nå er jo at det har kommet masse, masse høstklær i butikkene enda det er sommervarmt her. Frister lite å kjøpe gensere og bukser når det enda er greit 30-25 grader i skyggen.. Men det ble et par plagg da og litt utenom, selvfølgelig.. Synes uansett jeg var flink å holdt meg i tøylene denne gang.


  Blu-ray spiller fra Miro.
  Jeg har sikkert spart noen lapper ved å kjøpe en annen plass, men jeg har lengtet etter en blu-ray spiller lenge for å se Løvenes konge-samlingen min, samt andre filmer. Så jeg endte opp med denne simple maskinen.


  Skjørt fra Pull & Bear ♥
  Jeg er og har egentlig aldri vært noe skjørt-menneske, men i det siste synes jeg det er greit å gå med på jobb. Dette skjørtet elsker jeg. Simpel, men også veldig pent på. Passer både på jobb, til hverdags og ute.


  Shorts fra Bershka.


  Øredobber fra Claire's.


  Enda flere øredobber fra Claire's.


  Har sett og hørt flere som er ferdig med julehandelen, og det gjør meg stresset! Vel, jeg fikk begynt og til og med gjor meg ferdig med enkelte gaver. Elsker å kjøpe gaver like mye som å handle til meg selv!

   

  Hva synes dere om shoppingen? Har dere begynt med julegavene?

 • 13

  Da kommer det siste innlegget om litt av det som har skjedd før jeg fikk nett og begynte å blogge igjen.


  To dager etter mormor og søss dro, arrangerte jobb paintball etter jobb. Hadde jeg bare tatt på meg ordentlige stødige sko for ankelen skulle jeg kanskje prøvet det ut også, men kanskje like greit at jeg ikke ble med pga. ankelen ikke var (fortsatt er) 100%. Uansett så var det morsomt å se på disse galingene som skøyt villt rundt. Det sprutet maling over alt og gjengen selv hadde stygge sår flere dager etterpå. Paintball-banen(e) er ikke langt i fra der vi bor, så det kommer nok ikke til å vær siste gang vi gjør dette.


  Så dukket det pluselig opp besøk igjen. Denne gang fra ei venninne og kompis. Jeg laget selvfølgelig mat da de kom, men ellers var de flink til å diske opp mat til jeg kom hjem fra jobb (om vi ikke dro ut). Kjekt med besøk!!


  Det dumme var del at jeg hadde jo jobb hver dag, mens de var giret på utelivet når de var på ferie. Vel, vi fikk ordnet en ganske grei løsning på det uansett tror jeg og jeg tok de med ut slik de fikk sett og gjort litt. Gøy hadde vi. Meget merkelig at det tok noen dager før naboen klaget (igjen).


  Helgen kom og jeg måtte jo vise de Benidorm når jeg endelig hadde fri. Første natt hadde vi det helt topp med god stemning og moroheter, helt til vi måtte dra hjem pga. strekk i lårene etter all dansingen. Aldri har det skjedd i mitt liv at jeg måtte ha dratt fra en plass fordi lårene/beina ikke taklet mer. Var støl i en uke etterpå, no jokes!


  Lørdagsformiddag begynte jeg å føle meg litt uvell, men tenkte det ville gå over og at jeg ville dra ut med besøket mitt. Da vi kom hjem lørdagsnatten ble jeg skikkelig dårlig. Måtte springe å lene meg over do. Dette skjedde ikke bare èn gang, men konstant fram til langt på dagen etter. Jeg begynte å bli ganske dehydrert etter flere timer over do, men håpet at dette gikk over.

  Det ga seg ikke og jeg ble bare verre og verre, og jeg ble fortalt av flere at jeg hadde blitt matforgiftet. Til slutt ble det å dra på legevakten etter å ha snakket med 133. Det var mye problemer der ettersom jeg ikke er spansk og ikke hadde med meg helsekort osv, men heldigvis kom kompisen min med det og jeg fikk endelig komme inn. Problemet da var at de ikke skjønte særlig engelsk. Etter Rina og Odd hadde dramatisert mye og brukt Google Translate ble det satt en sprøyte i rompa og jeg kjente at kroppen endelig fikk slappe av mer.

  Etter to døgn med medisiner, søvn og litt suppe begynte jeg å komme meg. Dette var virkelig et helvete uten like! Jeg kunne ha hatt vannkopper 5 ganger på rad i stede for dette.. Hadde aldri trodd at matforgiftning kunne være så grusomt!


  Jeg vil takke så mye for besøket til disse tuppene og beklage så mye for at jeg ble så dårlig de siste dagene. Jeg hadde jo planlagt å tatt de med til La Marina (stoort shoppingsenter), Altea osv.. Håper dere koset dere dagene jeg tok dere med ut og jeg vil takke dere en million ganger for hjelpen når jeg var syk. Selv om jeg synes det var skikkelig pinlig og ekkelt, var det godt at dere var hos meg og tok vare på meg! ♥ (Bildet er tatt fra Rina)


  Det tok ca. en uke før jeg ble skikkelig bra igjen og da ble det scootertur til Calpe. Skikkelig koselig!


  Calpestranden og prominaden er såå fin. Masse fine restauranter og butikker. Kommer virkelig til å dra hit mye!

   

  Om dere har noen "ønske-innlegg" er det bare å komme med det.
  Har allerede fått noen spørsmål om innlegg og skal komme med det om ikke alt for lenge.

 • 15


  Endelig kom helga vi mange hadde ventet på, nemlig at noen av våre (eks)kollegaer fra Trondheim kom på besøk. Og det var så si en selvfølge at vi møttes på Cuba Bar.


  Her fikk vi fyll opp både magesekk og blærer med alt mulig. Og det var også en selvfølge at de berømte mini-burgerene sto på menyen denne kvelden også. Selv om det var buffet var burgerene like gode. Bare helt konge-start!


  Stoor takk til disse flotte menneskene for god mat og drikke - som alltid!
  Kvelden tok oss videre til Benidorm. Dro først på en plass kalt Happy Clinic hvor vi fikk sprøyter med alkohol, meget spesielt! Altså, de ble sprøytet i munnen vår.


  Vi dro så på noen andre plasser før det ble litt fiesta på hotellet. Godt å se igjen folket, det var det iallefall!


  Fra lørdagen har jeg dessverre ikke mange bilder ettersom mobilen min gikk tidlig tom for strøm. Men på kvelden dro vi til Altea for nokså herlig tapas og fikk oppdaget mye av området rundt den koselige krikeplassen i Altea. Vi dro så på en veldig, veldig pen uteplass i Altea hvor yachtene sto lined up. De fleste tok vel kvelden etter noen timer her, men noen frøkener følte fortsatt at kvelden var ung, så jeg "måtte" jo ta de med videre. Så vi endte opp i Benidorm. Taxituren til Benidorm kan jeg si var faktisk den morsomste taxituren jeg har hatt i mitt liv. Samt noen situasjoner som skjedde i Benidorm får meg enda til å gråte av latter. Med såå mye gøy fløy tiden også.. Jeg tror ikke jeg skal engang fortelle klokkeslettet da vi kom hjem..


  Etter de fleste hadde vært i Aqualandia i Benidorm for å vaske seg litt var det tid for avskjedsfest/ pool party for gjengen fra Trondheim, hjemme hos sjefen. Her ble det servert mat konstant i hele fem timer og mer enn nok forfriskende leske til hele nabolaget.
  Og selvfølgelig sto disse livlige menneskene bak baren og grillen. Ikke nok med at de har Cuba Bar, men de presterer døgnet rundt. Utrolig imponerende og bra jobba!


  Som dere da skjønner har helga mi bare vært tipp-topp! Fint å få kjentfolk på besøk, men kjenner nå at det er også godt å komme tilbake til hverdagen. Glad det ikke er slike helger hver helg.. Tror jeg sier takk for meg til festing på en god stund nå.

   

  Har dere hatt en fin helg?


 • 11

  På tide med enda ett innlegg om ukene mine før jeg fikk ordnet meg med nett. Disse er fra da vi startet på jobb til rundt den 19. august.


  Volleyball med jobben. Dette er noe jeg virkelig liker meg sjefene mine. De er veldig flinke til å arrangere aktiviteter osv. Det har de alltid vært og det synes jeg er veldig, veldig bra av de! Det er blant annet dette som gjør at miljøet i arbeidsplassen og utenfor er bare helt super! Hver torsdag spiller vi volleyball på standen. Egentlig like greit at jeg ikke kan spille pga. ankelen, jeg suger nemlig i volleyball. Merker for hver uke at de blir bare flinkere og flinkere. For ikke å glemme; seriøse!! Haha.
  Solings er det jo selvfølgelig litt av. Men når man bor her i varmen blir man litt smålei også. Jeg pleier egentlig bare å ligge på standen eller generelt sole meg når det er helg, hehe.
  Ann K og jeg tok oss en scootertur en dag og utforsket Altea litt mer. Fin by, spesielt opp i Altea Hills. Ja, det er Alteas Beverly Hills. Store, flotte hus (også kalt villaer og vel så det). Her bor det så si bare rikmansfolk som har mye penger og kjører rundt i superbiler.
  Ca. en uke etter jeg begynte på jobb fikk jeg storbesøk fra Norge. Nemelig lille søster og mormor. Gud hvor koselig å ha de i hus. Jeg laget middag da de kom, ellers laget de middag eller mormor spanderte på oss ute på byen. Vasket og ryddet gjorde de jaggu også - tuusen takk! Litt godt å få hjelp når man jobber og er egentlig ganske sliten når man kommer hjem..


  Hver kveld her i Albir er det marked ved stranden. Dette markedet er noe som de har begynt med de siste årene, siden vi har aldri sett dette markedet når vi har vært her på ferie tidligere. Det er veldig barnevennlig med leker og ting for ungene å leke seg med, og selvfølgelig boder med masse ekte juggel!  Prøvde ut en restaurant her i byen som ligger på grensen til Altea som heter Country Ribs. Mormor og jeg bestilte en slik dele rett og fy hvor godt det var! Helt toppers! Mer en nok mat til nok en person og vel så det..


  Det ble en del kortspilling på kveldstid før jeg fant sengen for jobb om kveldene. Noe jeg faktisk synes var og fortsatt er koselig. Her går det for det meste på Rummy og Boms president.


  Spesielt når jeg vinner!! Mohaha!


  Hadde min første regnværsdag her også på den tiden. Vel, det var knapt en time eller to og kan knapt kalles regn, men det var faktisk ganske herlig å se at det kan regne her også.


  Selv om det var litt småregn/yr i Albir tok vi sjangsen på å ta turen til Benidorm. Selv om byen ligger knappe 10 min unna var det jo faktisk oppholds. Benidorm er en fin by, enda på dagtid *kremt*.


  Her fikk søss gjort seg ferdig med litt shopping til sine venninner og vi fikk sett mye av gammelbyen og strandpromenaden før vi tok bussen hjem.


  Vi var også en kveld i Altea, rettere sagt krirkeplassen. Der er det en stor fin kirke oppe i høyden med masse, masse spiseplasser og små butikker. Kjempekoselig der på kveldstid, men også veldig turistaktig for min del. Men om man aldri har vært der før er det virkelig en plass å dra til!


  Se den utsikten fra kirkeplassen i Altea på kveldstid mot Albir og Benidorm. Helt nydelig!


  Så var det tid for min kjære mormor og søster å dra hjem til kulden. Vil takke så mye for besøket. Savner dere masse allerede.. Dere er hjertelig velkommen tilbake når dere vil!

 • 10

  Nei, altså jeg har ikke kjøpt enveisbillett tilbake til Norge, jeg er bare gjør meg klar til juleferien. 


  Hele to uker!! Herligheeet som jeg kjenner at det kribler i magen av spenning, som en liten unge på julaften. Selv om jeg stortrives her og har absolutt ikke planer om å flytte hjem til kalde Norge (med det første iallefall), tror jeg det blir et fint avbrekk fra varmen og livet her nede. Selv om jeg skal være i Norge i hele to uker er jeg meget sikker på at de to ukene vil gå lynraskt! Jeg skal rekke over plasser og personer, samt det er jul! Bare håper at det ikke ender i bare stress, men også litt ferie og kos!


  Wow, kom over noen gamle bilder fra juletider i 2012 - jøsses hvor jeg gleder meg! Selv om jeg hater snø til vanlig, blir det fint å ha en hvit jul og tradisjonene i hjemmet. Tror ikke jeg ville ha trivdes på samme måte om jeg skulle ha feiret jul her i Spania. Det blir liksom ikke det samme, blir ikke jul..


  Siden det er en stund til desember og jul enda har jeg ikke helt bestemt meg hva jeg skal gjøre enda. Vi får se det litt an egentlig. Jeg skal iallefall være med familie og venner, det er sikkert!


  Gleder meg masse, masse til å se familie og venner igjen, for ikke å glemme denne herlige pusen som jeg savner så sårt i sofaen min..


  Må nesten si at jeg ble på et vis i julestemning her av bildene og tankene på jul.. Skikkelig giret! Vel, det var til jeg så på palmene ut vinduene av leiligheten her..
  Flere som gleder seg til jul? Har dere lagt noen juleplaner så langt?
   

 • 2

  Dagene her i Spania siden jeg flyttet hit har så si gått i ett. Så det er vanskelig å nå blogge så lenge tilbake i tid. Jeg tenkte å ta for meg noen uker om gangen. Tenkte å begynne med mine to første uker som også var mine to siste uker mer ferie. Dessverre har jeg ikke vært så flink som jeg nå ønsker jeg var meg å ta bilder av steder og ting jeg har opplevd..


  Jeg husker så vidt dagen jeg flyttet nedover. Ting hadde enda ikke gått helt opp for meg, men allikevel kjente jeg at jeg var veldig spent på hva som møtte meg dagene, ukene og månedene fremover.


  Jeg ble veldig, veldig tidlig kjent med den spanske drinken Carajillo. Her i landet er det meget populært som en liten kaffe med noe godt i. Selv politiet kan de se sitte på en café og nippe i en Carajillo om morgenen eller i lunchpausen. Kommer dere noen gang over dette og smaker det, så skal de ikke mye til før dete gjetter dere til at det er kaffe med en god dose av Brandy/rom. Disse blir alltid servert med 2-3 kaffebønner og en liten bit av sitronskall. Vel, jeg har smakt noe lignende i Norge (karsk), men Carrajillo har jeg lært meg etter et par dager å styre unna, haha!


  Godeste sjefen selv tok med oss av kollegaene som kom hit ganske tidlig til Calpe en dag ♥ Denne byen har tatt meg med storm siden første gang jeg var her for mange år siden. Stor by, men en helt nydelig strand. Calpe ligger ikke langt unna Albir by heller, så skal ikke se bort i fra mange dager på stranda her! Jeg er også veldig nysgjerrig på å sjekke ut shoppingmulighetene og hva annet byen kan tilby.


  Herlig ikke sant?


  Ved inngangspartiet til en asiatisk restaurant her i byen.


  26. juli (4 dager etter jeg flyttet hit) kom denne vakre skapningen på besøk. Danske Johanne, noen som husker henne fra da jeg bodde i England? Det var helt sjukt å få se henne igjen, for ikke å glemme å klamre seg fast rundt halsen hennes! Hun sto selvfølgelig til hjelp og hjalp meg med å bære shoppingen min, da foten min fortsatt var dårlig og jeg gikk 90% på krykker.. Det ble vedlig mye fyll og fanterier når Johanne var her, det skal jeg ikke nekte på haha! Det gode meg å ha Johanne her så tidlig var at hun var like mye interessert som meg i å undersøke byen og stedene rundt. Hun er virkelig en gjennomført turrist! Det ble også noen turer på livet i Benidorm - fy fader for et uteliv!!


  Vi klarte faktisk å rive oss i håret og få oss på stranda i mellom all fiestaen flere ganger.


  Må også nevne at vi, firmaet ble etter en ukes tid stamkunder hos uteplassen Cuba Bar. Ikke har de bare byens beste Mojito, men også herlig mat. Mini burgerene er helt magisk! Kokken bak matorgasmen, Rahol er virkelig dyktig på kjøkkene. For ikke å glemme Nicki som alltid stråler og er verdens vennligste person jeg har møtt her nede. Digger begge de som eier denne plassen virkelig!

   
  Så plutselig ble det 4. august og det var tid for å komme tilbake til den lønnlige aktiviteten. Jeg har faktisk i hele sommer gledet meg til å begynne på jobb igjen. Ikke bare for å se hvordan det er å jobbe her i Spania, men også for å komme tilbake til normalen. Jeg kjente også at det skulle bli godt at det ikke bare gikk penger ut på konto, men inn også. Så da det var slutt på ferien og tilbake til å stå opp før klokka 07.00 var jeg i 100. Stortrives med storebokstaver!!!


  Som dere da kanskje skjønner har mine første to uker her vært noe annet enn super! Kommer med innlegg for de neste ukene, men tar gjerne i mot flere tips om dere vil vite eller vil at jeg skal skrive om noe spesifikk om Spania, tiden her osv.

   

  Hva gjorde dere i ferien?
  Har dere noen ønske-innlegg framover om livet her nede eller noe?


 • 2

  Jøsses, må si dette var en dårlig bloggstart i mitt nye hjem/land. Jeg har vært veldig treg med å skaffet meg internett og da jeg endelig skulle ordne meg det ble det utrolig mye styr, så jeg endte opp med å bare ha mobilnett. Uansett, nå har jeg endelig fått sånn delvis nett på Macen, så får håpe jeg klarer å virkelig ta meg sammen med bloggingen nå.

  Så mye har skjedd siden jeg flyttet til Spania at jeg vet nesten ikke hvor jeg skal starte. Jeg har jo nå bodd her 1,5 måned allerede! Dessverre har jeg ligget sengeliggende de siste dagene grunnet matforgiftning, så jeg lover heller å komme sterke tilbake litt senere i uka. 

  Til så lenge for dere se en repost av videoen jeg laget fra jeg bodde i England. Kom over den her i stad og det vekket så synnsykt mange minner!! 


  Noe spesielt dere vil høre om ang. livet i Spania så langt?
 • Julie JJ

  Jeg er en sprudlende og energisk trønderjente som er meg selv fullt ut. Bor nå i Spania og jobber som webdesigner for et norsk firma. Jeg har tidligere bodd sør i England hvor jeg var utvekslingsstudent skoleåret 2011-12.


  Kamera: Canon EOS 60D.  Kategorier

  Siste innlegg

  bilde