Homesick (Julie JJ)
Hjem Spania Facebook Add

16

Homesick

Hjemlengsel opplever ganske mange av oss og det kan kanskje være et stort problem til tider. Noen får hjemlengsel av å være borte en ukes tid, andre etter noen måneder, kanskje noen også får det av å være borte bare et par dager, mens andre får veldig skjeldent hjemlengsel.

Mange sier og mener: "borte bra, men hjemme best". Det er det noe jeg aldri har vært enig i. Det har alltid vært stikk motsatt til meg. Husker fra en tidlig alder at jeg var fast bestemt på at "hjemme bra, borte best!". Nei, jeg har aldri hatt det så dårlig at jeg ikke klarer å være hjemme, men jeg bare trives så godt borte. Trives i nye omgivelser og prøve noe nytt. Jeg liker å utforske og leve i nuet. Gi meg selv noen utfordringer. Kaste meg i situasjoner og være litt spontan. Jeg er av den personen som kan tilpasse meg så si overalt. Har jeg mennesker som bor rundt meg, butikk og et tak over hodet er jeg i grunn fornøyd. Det er ikke slik at selv om jeg bor et godt stykke fra hjem, kjære Trondheim by at jeg tenker at jeg heller ville ha vært hjemme, absolutt ikke!Det å flytte til Spania som en 20åring har gått meget greit. Dette tror jeg er pga. det jeg tidligere nevnte, at jeg alltid har vært en selvstendigperson som elsker å utforske. For ikke å glemme at jeg bodde i England for noen år tilbake som utvekslingsstudent - det har uten tvil har det hjulpet meg! Jeg har lært å blitt bedre kjent med meg selv, være "alene" og selv stå for hverdagen og mitt liv. Jeg er jo knyttet til familie og venner, men det fungerer greit å holde kontakt over telefon og sosialemedier. Selvfølgelig savner jeg de og kunne tenkt at vi var sammen i ny og ned, men dette er hva jeg har valgt og ønsker. Det er jo faktisk snakk om at vi bare er en flyplass unna hverandre!

Eneste som var kjipt når jeg flyttet og noe jeg fortsatt tenker på er lillebror som vokser for hverdag og min gode stefar som har vært veldig syk. Heldigvis er stefaren min mye, mye bedre nå, men det har vært tøft å ligge på stranda og tenke på at han ikke hadde det bra. Det savnet av prins lillebror kommer nok til å vare så lenge jeg bor her. Det som beskymrer meg mest er om at han ikke kjenner meg igjen i mellom gangene vi møtes, at en dag vet han ikke hvem jeg er. Vi prøver å Skype mye da, men han er jo ikke året enda en gang, så kanskje litt vanskelig å forstå at det er meg og samt huske meg.

Jeg skal innrømme det at jeg hadde veeeldig hjemlengsel for en måneds tid tilbake, eller veldig mammaklein. Jeg blir så utrolig raskt mammaklein når jeg er syk at det er sprøtt og innmari kleint. Om mamma så har vært bare noen km unna også, hadde jeg automatisk blitt mammaklein. Så da jeg var matforgiftet var savnet stort og jævlig. Hadde vel litt mareritt osv de første ukene jeg bodde her også, men det kan jo være pga. så mangt. Tror kanskje det var mye fordi jeg var spent og lurte på hvordan tiden her nede ble. Ellers har jeg ikke merket noe som helst til hjemlengsel og den slags. Jeg stortrives som sagt!

Får du raskt hjemlengsel?
Hvordan har du kommet til å takle å bo langt unna familie og venner? • 02.10.2014 kl.20:51
  Jeg får utrolig raskt hjemlengsel.. borte fra, men hjemme er alltid best.
  02.10.2014 kl.20:54
  Jeg tror ikke jeg hadde klart å bo langt unna mamma. Når jeg er syk liker jeg å ha noen som passer litt på meg og kan ta litt vare på meg. Når jeg vår så veldig dårlig i mai og mamma også var dårlig følte jeg meg sinnsykt alene og ensom. Har det helt greit med å bo ca 4-5 km unna mamma. Har den distansen jeg trenger. Har kontakt med ho nesten daglig på sms og snakke i telefon, men ser ho ikke nødvendigvis så mange ganger løpet av ei uke. Er som regel i helga jeg ser mamma, for det er så mye som skjer på ukedagene.

  Jeg får ikke sånn kjemperaskt hjemlengsel, men er ofte ikke så lenge borte om gangen heller. :)
  02.10.2014 kl.21:04
  jeg er veldig enig i "hjemme bra, men borte best" haha :)
  02.10.2014 kl.22:58
  Varierer litt om jeg får hjemlengsel raskt eller ikke, nydelige bilder av deg :)
  03.10.2014 kl.10:55
  får ikke hjemmelengsel så fort, liker godt å være andre steder enn hjemme :)
  03.10.2014 kl.11:45
  fine bilder :)
  03.10.2014 kl.14:16
  jeg får raskt hjemlengsel ja.. Men elsker å være hjemme! men borte braa ;)
  03.10.2014 kl.16:40
  Jeg er jo litt enig med deg da :)) For jeg flyttet til Oslo som 18 åring alene og nå har jeg bodd her i 12 år . Familien min bor i verdens nordligste by 2000km unna . Men altså jeg må si du er jo ekstra tøff da som reiser helt til Spania og har allerede bodd litt i England . ja du er jo super selvstendig da :)) Tøft gjort , og jeg tror nok at så lenge jeg har det bra her jeg bor og egentlig uansett så får jeg aldri hjemlengsel :) Trives veldig godt her jeg og kunne egentlig tenkt meg å flytte utendlands også . så jeg tror jeg takler det bra , det med å bo langt fra familien :-)
  03.10.2014 kl.17:45
  Jeg får veldig fort hjemmelengsel, faktisk!! Jeg hadde aldri klart å flytte til et helt annet land i så ung alder ALENE. Jeg er så utrolig avhengig av menneskene rundt meg at det er latterlig, haha. Du er utrolig tøff som gjorde det!! Bra innlegg forresten :-)
  03.10.2014 kl.18:37
  Så utrolig pen du er <3
  04.10.2014 kl.01:54
  Jeg tror kansje at det er viktig at man får kjent litt på det å være for seg selv holdt jeg på å si! Man må nesten lære seg å være selvstendig og prøve ut ting selv for å se hva som passer og ikke passer. Det er bra at du trives hvert fall, selv om det blir litt vanskelig å holde kontakten med alle og enhver, men når du er tilbake i Norge så vil jo de menneskene som er rundt deg fortsatt være der for deg. Og skjønner godt det med lillebroren din, men jeg tror nok han kommer til å huske mer enn du tror! :) Har selv en lillebror i Finnmark, mamma og han bor der mens jeg bor i Trondheim og han vokser også stadig, men min er jo 14 år nå og jeg skulle egentlig ønske at jeg fikk vært der å faktisk se han vokse. Hver gang jeg kommer på besøk så er han blitt til en mann!:p Men du er bra tøff som tok et valg om å utforske verden i en så ung alder, det er jeg faktisk litt sjalu på! Kunne aldri gjort det samme, da jeg egentlig er kun vant med å ha folk rundt meg hele tiden. Jeg savner mamma og lillebroren min hver dag jeg, men så klart noen ganger så tenker jeg bare " åå mamma sin mat... mamma sin dittn og dattn" Haha ;p

  Synd å høre om stefaren din, så skjønner godt at du dermed ikke kunne nyte ditt opphold, men det er veldig bra at det går bedre med han! Håper at det holder seg slik! :)
  05.10.2014 kl.03:35
  Fine bilder :D
  05.10.2014 kl.11:14
  Jeg synes også at "hjemme bra, men borte best". Nå kommer det imidlertid veldig ann på hvor dette "borte" er, for nå som jeg bor i Oslo, synes jeg at hjemme-hjemme er best. Men så kan man vel kanskje si at Oslo er hjemme, hehe :)

  Siden jeg har hatt utviklingspsykologi; alle unger under 2-3 år husker veldig dårlig. Han kommer ikke til "en dag å glemme deg", men til å huske deg bedre og bedre, jo eldre han blir, og jo lengre han kommer i den kognitive utviklingen :)

  Jeg vet ikke hvordan jeg hadde taklet det. Jeg tror jeg hadde forsøkt å skaffe meg nye venner ganske fort! :)
  05.10.2014 kl.19:48
  Naaw, søta! Hjemlengsel kommernok i en eller annen form. Har det ikke på samme måte nå, men drar jo hjem å besøker venner og familie mer enn før. Da jeg flytta hjemmefra før jeg ble 20 så elska jeg det og var lite hjemme de første åra.
  05.10.2014 kl.20:01
  Det er så flott i Spania. Fint innlegg med fine bilder :)
  05.10.2014 kl.20:56
  jeg er utrolig hjemmekjær så tar ikke lang tid før jeg blir homesick :)  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  Julie JJ

  Jeg er en sprudlende og energisk trønderjente som er meg selv fullt ut. Bor nå i Spania og jobber som webdesigner for et norsk firma. Jeg har tidligere bodd sør i England hvor jeg var utvekslingsstudent skoleåret 2011-12.


  Kamera: Canon EOS 60D.  Kategorier

  Siste innlegg

  bilde