Update; utvekslingsåret (Julie JJ)
Hjem Spania Facebook Add

26

Update; utvekslingsåret

Tenkte jeg skulle ta en liten oppdatering om utveklingsåret, ting som har skjedd siden sist og slik. Det har nemlig skjedd endel de siste ukene i grunn og jeg har fått greit mange spørsmål om utvekslingsåret. Jeg har også nå laget en ny link under kategori; utvekslingsåret.


Har vist ganske så lenge at en skole i Hastings har hatt lyst til å ha meg der, og det er vel derfor jeg ble plassert der også. Hastings ligger helt sør i England, nær Eastbourne. Hadde jo egentlig funnet med en egen familie i Bournemouth, men det ble det ikke noe av. Så det blir slik at jeg flytter til byen Hastings og begynner på Bexhill Collage som student hvor jeg skal fortsette VG2, studiespesialisering. Jeg kommer da til å skippe fagene norsk og historie. Jeg har derfor blitt anbefalt å ha med meg norskboka for 2ST og historieboka. Ellers trenger jeg egentlig ikke å ha faget Internasjonal Engelsk, ettersom jeg får mye av det uansett. Det vil si at jeg må ta et annet fag som jeg skal ta 5 timer i uka. Har ønsket meg faget Foto da, så får håpe det ordner seg. Ellers er jeg veldig nærvøs på om skoleåret mitt i England blir godkjent når jeg kommer tilbake for å ta tredje året i Norge, det er fordi det er JEG som har ansvaret for alt dette. Jeg må ha minst 3 i alle fag (blablabla osv) og ikke minst har ikke feks skolen min i Norge snakket med skolen min i England, så alt går igjenom meg (det er bare slik). Derfor er jeg ekstra nærvøs om noe ikke stemmer og går galt.

Jeg fikk på informasjonsmøtet i mai vite at jeg faktisk hadde fått meg vertsfamilie, men noe papir eller noe ikke var helt på plass hos de, så jeg fikk egentlig ikke vite at jeg i det heletatt hadde fått familie. Jeg var jo da selvfølgelig helt gaaal for å vite hvordan de var. Så kom den telefonen på "siste skoledag" hvor jeg fikk vite at jeg hadde 100% fått værtsfamilie. Jeg skal bo hos et par med tre yngre gutter og en kattepus. For noen dager siden fikk jeg mail fra en ukjent adresse, så jeg holdt på å slette den. Det var utrolig bra at jeg ikke gjor for det var fra min kjære vertsmor i England der hun hadde skrevet mange fine ord. Hun ba meg også legge henne til på facebook for å se på bildene hennes og da familien var i Norge i april for å besøke hennes forrige vertsdatter. Tok meg nesten en time før jeg turte, men jeg måtte jo bare se bildene hun hadde. De virker kjempesnille og hjelpsomme. Gleder meg virkelig til å bli bedre kjent med de. Føler meg som en stalker hvor jeg faktisk har funnet både facebook'en og bloggen til hun Norske studenten som bodde der før og sett igjennom alle bildene. Snakker vi nysgjerrig eller?! Må nesten nevne at kontaktpersjonen min i Hastings, Louisa er også super! Sist i dag fortalte hun at antageligvis skulle det bo fire andre utvekslingsstudenter i Hastings, wehu!
Da jeg fikk telefonen om at jeg hadde fått meg vertsfamilie, fikk jeg også vite mye annet. Blant annet at jeg hadde fått en avreisedato den 24. juli. Jeg ble jo helt i sjokk, for det var jo ikke mange dager til liksom. Men så fikk jeg en mail om flybiletter og slik der det sto noe om at jeg skulle reise den 24. august. Da jeg sjekket opp dette var 24. AUGUST den rette datoen. For min del gjorde ikke det noe i grunn. Jeg fikk plutselig så god tid for nå har jeg endel ekstra dager med familie, venner, fester, ferieturer og slik før jeg reiser. 
Om noen har noen spørsmål om utvekslingsåret utenom det jeg har skrevet nå, kan dere gjerne spørre i kommentarfeltet i dette innlegget og jeg kan svare på de en gang i et eget innlegg om det ønskes.

Noen som vil dra på et utvekslingsår av dere egentlig? • 01.07.2011 kl.16:06
  jeg ville dra til Usa eller australia men ble aldri noe av "/
  juliee :-)
  01.07.2011 kl.16:09
  du er syyyyykt pen :D
  01.07.2011 kl.16:29
  :( kommer til å savne deg! ♥
  01.07.2011 kl.16:31
  Hmm.. jeg vet ikke om jeg tørr.. :o
  01.07.2011 kl.16:35
  Åååh! Så heldig du er! Eg skulle eigentleg til Arizona halve 2. året, men vart rot med oppholdstillatelsen.

  Masse lykke til, og du må kose deg!
  01.07.2011 kl.16:42
  Ååh så gøy! Masse lykke til :D
  01.07.2011 kl.16:55
  lykke til
  01.07.2011 kl.17:01
  Du er utrolig pen! Lykke til :)
  01.07.2011 kl.17:14
  jeg har lyst, men vet ikke om jeg tør :p hehe
  01.07.2011 kl.17:30
  har ganske lyst, ja :)
  01.07.2011 kl.17:46
  Har kjempe lyst å dra til USA om 2\3år men jeg er så usikker på alle tingene om jeg kommer til å trives der å om jeg klarer å bestå skolen noe som jeg grubler fælt på;s men du må skrive masse fra året i England :D Kos deg masse

  Digger bloggen din og du er syykt peen ;o
  01.07.2011 kl.18:00
  Spennende! <3
  01.07.2011 kl.18:24
  Ønsker deg masse lykke til som utvekslingselev! Du kommer til å ha det kjempegøy, det vet jeg av erfaring! Var i USA selv, skoleåret 09-10. Hvilken organisasjon reiser du med? Selv hadde jeg EF.
  Både organisasjonen og skolen min hadde krav til fagene jeg måtte ha der for å få året godkjent: Begge hadde engelsk, EF hadde Amerikansk historie mens skolen min hadde historie, og jeg måtte ha minst 3t matte i uka, samt gym. Hadde 5 av alt, så det ble ikke noe problem. Norskboka hadde jeg med men gadd ikke å lese noe i den :b Fikk likevel OK++ på prøven jeg hadde sist oktober, da ^^, Måtte ha minimum C i alle fag, men hadde kun A, to A+ og én A-, så no biggie ^^, Skolen i USA krevde at jeg hadde CAI og CWI (ett semester av hver) for å få være senior, så da hadde jeg én time per semester der jeg selv kunne velge noe. Hadde psykologi før jul, foto etter! ^^,
  På skolen min var vi 12 utvekslingselever - men det var en stor skole med ca 1700 elever (kontrast til de 400 på vgs jeg gikk på, for å si det sånn...)! To av dem var bare halvårsstudenter, ei høstsemesteret og ei vårsemesteret, og resten var der resten av året. Bodde forresten i Washington state, omtrent en time nord for Seattle, statens største by. Jeg ble godt kjent med mange av dem, snakket en del med andre, og én av dem vekslet jeg knapt to ord med... Vi var fra Norge, Danmark, Polen, Tyskland, Slovakia, Østerrike, Brasil, Colombia, Kina og Thailand! Jenta fra Polen var og er min beste venninne fortsatt, og om noen korte uker skal jeg besøke henne! Gleder meg vilt, siden vi ikke har sett hverandre siden 19. Juni i fjor!
  Jeg dro på mange turer organisasjonen min arrangerte. De to store gikk til søndre California på høsten - LA&Hollywood, San Diego, Universal Studios... - Og Washington DC på våren. Totalt var vi ca 40 elever med samme kontaktperson - og det var selvfølgelig mange fra andre organisasjoner òg, så vi var ganske mange utvekslingselever i western Washington!
  Vertsfamilien min var kjempekoselig; mor og far og sønn, to hunder, to katter og en iguan, og så fant vertsmoren min ut at hun var gravid etter de hadde sagt ja til å 'hoste' meg, så ei lita jente ble født i september da jeg var der! ^^,
  Føler jeg snakker veldig mye om meg selv nå... Ikke meningen altså, hadde egentlig bare tenkt å ønske deg lykke til og ha et fantastisk år! Selv om jeg aldri har vært i England, så oppstår det et spesielt bånd mellom utvekslingselever. Om det er noe jeg kan gjøre for deg, anything at all, så vit at andre utvekslingselever er de som forstår utvekslingselever best - ikke vertsfamiliene, ikke kontaktpersonene, ikke de andre elevene - uansett hvor fantastiske alle sammen er - men nåværende og tidligere utvekslingselever. Kos deg masse, og ikke nøl med å ta kontakt med en tidligere 'foreigner' om det skulle være noe eller du bare vil prate! ^^, Klem
  01.07.2011 kl.18:47
  Så pen du er ! <3 Lykke til da :D Btw, fint bildet ! :)
  01.07.2011 kl.19:15
  sv: Takk!

  Å, herregud så gøy!! Jeg og vil!
  01.07.2011 kl.19:27
  Det hadde sikkert vært gøy. ^^

  Masse lykke til :D
  01.07.2011 kl.19:28
  åå, spennende! jeg hadde veldig lyst, men fant ut at jeg kom til å savne hjem så fælt, så lot det ligge :p høhø!
  01.07.2011 kl.19:33
  Du er heldig, eg hadde ein drøm når eg var på din alder å bli utvekslingsstudent, men det vart ikkje.
  01.07.2011 kl.20:15
  vet ikke, men hadde vært morsomt :-D fin du er!
  01.07.2011 kl.20:21
  Lykke til, jeg skal til USA. Skal ikke gå på høyskole her i Norge, skal heller gå der :)
  01.07.2011 kl.20:53
  fin blogg :)
  02.07.2011 kl.10:30
  litt usikker , men litt :)

  kos deg i USA :)
  02.07.2011 kl.11:08
  heldig :)
  02.07.2011 kl.14:43
  nei, men lykke til du da! :)
  03.07.2011 kl.18:27
  // JEg skulle rette på det og skrive England eller UK ;p Men så skulle vi på vannet så da tenkte jeg bare: shame shit, ho får heller rette på meg ;p <3

  du må kose deg masse og lykke til! :)
  04.07.2011 kl.15:06
  du er så heldig!

  hadde jo vært syykt gøy, men tror jeg hadde fått insane med hjemlengsel ;o  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  Julie JJ

  Jeg er en sprudlende og energisk trønderjente som er meg selv fullt ut. Bor nå i Spania og jobber som webdesigner for et norsk firma. Jeg har tidligere bodd sør i England hvor jeg var utvekslingsstudent skoleåret 2011-12.


  Kamera: Canon EOS 60D.  Kategorier

  Siste innlegg

  bilde