Paris-Brest (Julie JJ)
Hjem Spania Facebook Add

27

Paris-Brest

Har tatt et lite avbrekk ettersom jeg er drit lei av alt som heter matte og tentamener. Da ble det jo bakings, noe jeg ikke har gjort p noen uker(?). Den ene gaven jeg gav til mamma til bursdag var en stor kokebok som inneholder desserter. Fant noe spennende der som heter s mye som Paris-Brest. Det bestr av vannbakels og masse annet stt. Deigen min ble litt tynn og skle utover, s jeg klappet den bare sammen i stede for skjre av toppen.



Vannbakelsdeig:
50 g smr
80 g siktethvetemel
3 lettpiskede egg
1 dl vann.



Fyll:
3 eggeplommer
60 g sukker
2 ss hvetemel
2 dl helmelk
1 ts vaniljeessens
2 stivpisket kremflte
200 g bringebr eller 250 g jordbr, eller en blanding.



Glasur:
125 g hakket, mrk sjokolade
30 g smr
1 ss kremflte.



Forvarm ovnen til 210C. Smr et stekebrett med smeltet smr eller olje, og legg p bakepapir. Tegn en sirkel med diameter 23 cm p papiret.

Rr smret med dryt 1 dl vann i en mellomstor kjele over svak varme, til smret er smeltet og blandingen koker. Ta kjelen av platen, tilsett alt melet, og rr blandingen glatt med en teskje. Sett kjelen tilbake p platen, rr til blandingen er tykk og slipper sidene av kjelen. Ta den av platen, og avkjl litt.

Ha alt i en stor bolle, og pisk eggene inn gradvis med en hndmikser, til blandingen er stiv og blank. Avsett deigen i klatter rundt den avtegnede sirkelen med spiseskje s de berrer hverandre. Stek kransen i 25-30 minutter, til den er brun og avgir en hul lyd nr man banker p bunnen. Skru av ovnsvarmen, og la kransen st i ovnen og trke.

Fyll: Pisk eggeplommer, sukker og mel lyst i en bolle. Varm melken til kokepunktet i en kjele. Hell den gradvis i eggeblandingen under konstant pisking. Hell alt tilbake i kjelen, og rr under konstant p middels varme til blandingen koker og blir tykk. La den koke i 2 minutter til, og rr hele tiden. Ta kremsausen av platen, og rr inn vaniljeessens, hell den i en bolle, og dekk den med plast s det ikke dannes snerk. Avkjles.

Glasur: Bland sjokolade, smr og flte i en ildfast bolle. Sett bollen over en kjele med smkokende vann, og rr til sjokoladen er smeltet og blandingen er glatt. Avkjles litt.

Nr desserten skal anrettes, splittes kransen p langs med en brdkniv. Fjern eventuell ustekt deig i midten. Vend inn pisket krem i eggekremen, og fyll det i kransen. Fordel bringebr og halve jordbr over. Legg den verste halvparten av kransen opp, og ha p sjokoladeglasur. La den stivne.









Har du smakt Paris-Brest / vannbakels fr?



  • 05.05.2011 kl.21:24
    Nam, s godt ut! Har ikke smakt det fr :)
    fredrikgjertsen:)
    05.05.2011 kl.21:25
    nam,sjer drit godt ut:D
    05.05.2011 kl.21:26
    tror jeg skal prve den , den sg kjempe god ut ! :-)
    fredrikgjertsen:)
    05.05.2011 kl.21:26
    nam,sikkert drit digg <3
    05.05.2011 kl.21:32
    Oi, DET s godt ut!!!
    05.05.2011 kl.21:34
    digg!
    05.05.2011 kl.21:38
    Steike det s godt ut!! :D
    05.05.2011 kl.22:08
    Naaam, s godt ut!

    Nei har ikke smakt det :-)
    05.05.2011 kl.22:10
    nam :D

    nei, har ikke smakt det fr..
    gg
    05.05.2011 kl.22:12
    HERREGUUUUUUUUD nam.
    05.05.2011 kl.22:13
    h, nooom!
    05.05.2011 kl.22:34
    !! namm!
    05.05.2011 kl.22:34
    gud! Det der s syyykt godt ut! :):):)
    05.05.2011 kl.22:41
    Herregud, s godt det s ut! N m folk slutte friste meg og skrive om mat, haha^^
    05.05.2011 kl.22:52
    h, det s utrolig godt ut.

    Mail meg et stykke er du snill :p
    05.05.2011 kl.23:27
    h, det s sinnsykt godt ut!!

    SV: Tusen takk for utrolig st kommentar! Du er en av grunnene til at jeg liker blogge <3
    06.05.2011 kl.00:01
    h! nammm!!! :D
    06.05.2011 kl.00:22
    Herregud n fikk jeg vann i munn! S supergodt ut.
    06.05.2011 kl.07:39
    s godt ut! takk for oppskrift <3
    06.05.2011 kl.10:00
    s godt ut! :-D
    06.05.2011 kl.11:16
    Ser helt fantastisk nydelig ut! Du er hjertelig velkommen til legge ut bilde med link til bloggen din p facebooksiden til Det ste liv om du vil ha litt mer publisitet;-) Hilsen Kristine
    06.05.2011 kl.13:22
    , det s godt ut!
    06.05.2011 kl.14:40
    Jeg har aldri smakt det, men tror ikke jeg blir smake det heller. Det s veldig mektig og kvalmende ut, men selvsagt - hver sin smak :)
    06.05.2011 kl.15:13
    naam, det frista! :D

    Jeg hater ogs matte!
    06.05.2011 kl.15:39
    NAM!
    06.05.2011 kl.16:18
    nei:)
    06.05.2011 kl.23:47
    , nam :D har itj smakt derre fr nei, men har smakt vannbakels :D Trur m kom te d ein dag baka alts! du e s flink :D



    Kommenter her
    Design og koding: Ina Anjuta
    Julie JJ

    Jeg er en sprudlende og energisk trnderjente som er meg selv fullt ut. Bor n i Spania og jobber som webdesigner for et norsk firma. Jeg har tidligere bodd sr i England hvor jeg var utvekslingsstudent skoleret 2011-12.


    Kamera: Canon EOS 60D.



    Kategorier

    Siste innlegg

    bilde