Paris-Brest (Julie JJ)
Hjem Spania Facebook Add

27

Paris-Brest

Har tatt et lite avbrekk ettersom jeg er drit lei av alt som heter matte og tentamener. Da ble det jo bakings, noe jeg ikke har gjort på noen uker(?). Den ene gaven jeg gav til mamma til bursdag var en stor kokebok som inneholder desserter. Fant noe spennende der som heter så mye som Paris-Brest. Det består av vannbakels og masse annet søtt. Deigen min ble litt tynn og skle utover, så jeg klappet den bare sammen i stede for å skjære av toppen.



Vannbakelsdeig:
50 g smør
80 g siktet hvetemel
3 lettpiskede egg
1 ¾ dl vann.



Fyll:
3 eggeplommer
60 g sukker
2 ss hvetemel 
2 ½ dl helmelk
1 ts vaniljeessens
2 ½ stivpisket kremfølte
200 g bringebær eller 250 g jordbær, eller en blanding.



Glasur:
125 g hakket, mørk sjokolade
30 g smør
1 ss kremfløte.



 Forvarm ovnen til 210°C. Smør et stekebrett med smeltet smør eller olje, og legg på bakepapir. Tegn en sirkel med diameter 23 cm på papiret. 

Rør smøret med drøyt 1 ¾ dl vann i en mellomstor kjele over svak varme, til smøret er smeltet og blandingen koker. Ta kjelen av platen, tilsett alt melet, og rør blandingen glatt med en teskje. Sett kjelen tilbake på platen, rør til blandingen er tykk og slipper sidene av kjelen. Ta den av platen, og avkjøl litt.

Ha alt i en stor bolle, og pisk eggene inn gradvis med en håndmikser, til blandingen er stiv og blank. Avsett deigen i klatter rundt den avtegnede sirkelen med spiseskje så de berører hverandre. Stek kransen i 25-30 minutter, til den er brun og avgir en hul lyd når man banker på bunnen. Skru av ovnsvarmen, og la kransen stå i ovnen og tørke.

Fyll: Pisk eggeplommer, sukker og mel lyst i en bolle. Varm melken til kokepunktet i en kjele. Hell den gradvis i eggeblandingen under konstant pisking. Hell alt tilbake i kjelen, og rør under konstant på middels varme til blandingen koker og blir tykk. La den koke i 2 minutter til, og rør hele tiden. Ta kremsausen av platen, og rør inn vaniljeessens, hell den i en bolle, og dekk den med plast så det ikke dannes snerk. Avkjøles.

Glasur: Bland sjokolade, smør og fløte i en ildfast bolle. Sett bollen over en kjele med småkokende vann, og rør til sjokoladen er smeltet og blandingen er glatt. Avkjøles litt.

Når desserten skal anrettes, splittes kransen på langs med en brødkniv. Fjern eventuell ustekt deig i midten. Vend inn pisket krem i eggekremen, og fyll det i kransen. Fordel bringebær og halve jordbær over. Legg den øverste halvparten av kransen oppå, og ha på sjokoladeglasur. La den stivne.









Har du smakt Paris-Brest / vannbakels før?



  • 05.05.2011 kl.21:24
    Nam, så godt ut! Har ikke smakt det før :)
    fredrikgjertsen:)
    05.05.2011 kl.21:25
    nam,sjer drit godt ut:D
    05.05.2011 kl.21:26
    tror jeg skal prøve den , den såg kjempe god ut ! :-)
    fredrikgjertsen:)
    05.05.2011 kl.21:26
    nam,sikkert drit digg <3
    05.05.2011 kl.21:32
    Oi, DET så godt ut!!!
    05.05.2011 kl.21:34
    digg!
    05.05.2011 kl.21:38
    Steike det så godt ut!! :D
    05.05.2011 kl.22:08
    Naaam, så godt ut!

    Nei har ikke smakt det :-)
    05.05.2011 kl.22:10
    nam :D

    nei, har ikke smakt det før..
    gg
    05.05.2011 kl.22:12
    HERREGUUUUUUUUD nam.
    05.05.2011 kl.22:13
    Ååh, nooom!
    05.05.2011 kl.22:34
    å!! namm!
    05.05.2011 kl.22:34
    Ågud! Det der så syyykt godt ut! :):):)
    05.05.2011 kl.22:41
    Herregud, så godt det så ut! Nå må folk slutte å friste meg og skrive om mat, haha^^
    05.05.2011 kl.22:52
    ååh, det så utrolig godt ut.

    Mail meg et stykke er du snill :p
    05.05.2011 kl.23:27
    Åh, det så sinnsykt godt ut!!

    SV: Tusen takk for utrolig søt kommentar! Du er en av grunnene til at jeg liker å blogge <3
    06.05.2011 kl.00:01
    ååh! nammm!!! :D
    06.05.2011 kl.00:22
    Herregud nå fikk jeg vann i munn! Så supergodt ut.
    06.05.2011 kl.07:39
    så godt ut! takk for oppskrift <3
    06.05.2011 kl.10:00
    så godt ut! :-D
    06.05.2011 kl.11:16
    Ser helt fantastisk nydelig ut! Du er hjertelig velkommen til å legge ut bilde med link til bloggen din på facebooksiden til Det søte liv om du vil ha litt mer publisitet;-) Hilsen Kristine
    06.05.2011 kl.13:22
    Ååå, det så godt ut!
    06.05.2011 kl.14:40
    Jeg har aldri smakt det, men tror ikke jeg blir å smake det heller. Det så veldig mektig og kvalmende ut, men selvsagt - hver sin smak :)
    06.05.2011 kl.15:13
    naam, det frista! :D

    Jeg hater også matte!
    06.05.2011 kl.15:39
    NAM!
    06.05.2011 kl.16:18
    nei:)
    06.05.2011 kl.23:47
    ååå, nam :D har itj smakt derre før nei, men har smakt vannbakels :D Trur æ må kom te dæ ein dag å baka æ altså! du e så flink :D



    Kommenter her
    Design og koding: Ina Anjuta
    Julie JJ

    Jeg er en sprudlende og energisk trønderjente som er meg selv fullt ut. Bor nå i Spania og jobber som webdesigner for et norsk firma. Jeg har tidligere bodd sør i England hvor jeg var utvekslingsstudent skoleåret 2011-12.


    Kamera: Canon EOS 60D.



    Kategorier

    Siste innlegg

    bilde